Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi 2022 taban-tavan puanları 2022 yüzdelim dilim sıralaması
Abone ol5 Haziran'da yapılan lise giriş sınavı LGS sonuçları bugün MEB tarafından açıklandı. Kız öğrencilerin daha başarılı olduğu LGS sınav sonuçlarının ardından puanlarını öğrenen öğrenciler liselerin yüzdelik dilimlerini ve taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi taban puanları kaç, en düşük-en yüksek lise yüzdelik dilim tablosu
LGS sonuçları MEB tarafından açıklandı, MEB sonuçları öğrencilerin erişimine açtı. LGS sonuçlarının ardından öğrenciler liselerin yüzdelik dilimlerini ve 2022 liselerin en düşük taban-tavan puanlarını araştırmaya başladı. Peki Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi 2022 yüzdelik dilimi ve taban-tavan puanı kaç puan? 2022 Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi kontenjan bilgisi
LGS kapsamındaki merkezi sınava katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı, öğrencilerin yaklaşık yüzde 10'u, 400-500 puan aralığında yer aldı.
En yoğun puan aralığı: Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda 400-500 puan arasında puan alan öğrenci oranı geçen seneye göre artış gösterdi. Öğrencilerin yüzde 9,93'ü 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 56,04) ise 200-299 oldu.
HÜSEYİN AVNİ SÖZEN ANADOLU LİSESİ (ÜSKÜDAR)
Kontenjan: 120
Taban Puan: 487,97
En yüksek yüzdelik dilim: 0,46
En düşük yüzdelik dilim: 0,11
Yüzdelik dilim nedir:
Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde %8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS'ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104.000 olmuştur.
2021 LGS TABAN - TAVAN PUAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
Kısacası Taban puanlar her yıl değişebilir ancak yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklıdır. Yalnız yüzdelik dilimlerde değişebilir. Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilimlerde değişmeye neden olacaktır.
Yüzdelik dilim hesaplaması:
Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir. Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.
Örnek vermek gerekirse yüzdelik dilimi %10 olan öğrenci sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci, 130 000, olmuş demektir. Sınavın taban ve tavan puanları o seneki sınavın koşullarına göre sürekli değişiklik gösterse de okula giriş için asıl gerekli olan değerin sınav sıralaması olduğu dolayısıyla yüzdelik dilim kullanılarak plan kurulması ve tercih yapılması daha doğru olacaktır.
İl geneli hesaba katılarak açıklanan yüzdelik dilim, o öğrenciyle birlikte aynı ilde sınava giren öğrencilerin hesaplamaya dâhil edilmesiyle oluşurken; ülke genelinde hesaplanan yüzdelik dilim ise tüm ülkedeki öğrenci sayısı hesabı dahil edilerek açıklanır.