Hürriyet'le İnternethaber'in farkı
Abone olİnternet haberciliğinin ilgi görmesinin nedeni işte bu. Haberi hem hızlı atıyoruz hem de doğru. Ama bugünkü Hürriyet'e bakarsanız ne demek istediğimizi anlayacaksınız.
Dün Yeni Şafak'ta Ahmet Taşgetiren krizini ilk haber veren siteydik. Taşgetiren'in istifa etmediğini durum değerlendirmesi için izne ayrıldığını birinci ağızdan öğrenerek bu şok gelişmeyi okurlara anında duyurmuştuk.
Oysa bugün Hürriyet gazetesinden konuyla ilgili çıkan haber şaşırttı bizleri. Zaman zaman bu tarz haberler karşımıza çıkıyordu. Yine öyle oldu. Gazetenin birinci sayfasını okuyanlar Taşgetiren'in istifa ettiği haberi ile karşılaştılar. Ancak haberin devamını okuyanlar ise farklı bir bilgiyle karşılaştılar. Burada Taşgetiren'in bir haftalık izne çıktığı yazıyordu.
Kriz sonrası bugünkü Yeni Şafak gazetesinde Taşgetiren'in köşesinde 'Başyazarımız yıllık izninin bir bölümünü kullanmaktadır' cümlesi yer aldı.
İşte iki ayrı haber yorum siz değerli okurların..
İşte İnternethaber'in haberi
Ahmet Taşgetiren gitti geldi!
Önce Selahattin Sadıkoğlu, sonra Ahmet Taşgetiren. Bu iki ismin istifasının birbiriyle bağlantısı yok. Üstelik Taşgetiren'in istifa etmediğini de, İnernethaber birinci ağızdan yani Ahmet Taşgetiren'den öğrendi.
Taşgetiren sevenlerine duyuralım, istifa yok, izine ayrılma var.
Peki ne oldu, Taşgetiren aniden neden izine çıkma kararı aldı?
Her şey AK Parti iktidarını sert bir dille eleştiren yazıyla başladı. Taşgetiren ağır eleştirmişti iktidarı. Yeni Şafak yönetimi ise bu yazının biraz yumuşatılmasını istiyordu:
-Vaktim yok, yeniden yazamam.
Taşgetiren'den gelen cevap buydu. Yeni Şafak yöneticileri, ya yazıyı yayımlamayacaklardı ya da bir özür mesajı bırakarak Taşgetiren'in izne ayrıldığını duyuracaklardı. Taşgetiren de ikinci şıkka daha sıcaktı. Ancak Yeni Şafak yönetimi birinci şıkkı tercih etti ve Taşgetiren'in yazısını yayımlamadı.
İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL
İnternethaber Yayın Grubu'na istifasını kesin bir dille yalanlayan Taşgetiren, yukarıda yaşananları doğruladı ve bir süre izine ayrılacağını tekrarladı:
-Bazen yazılanlar gazete yönetiminin hoşuna gitmeyebilir. Böyle bir hadise yaşadım ve izine gitme kararı aldım. İstifa yok.
İşte Hürriyet'in haberi
'Dost gazetede Kürt sorunu krizi'
Yeni Şafak Gazetesi başyazarı Ahmet Taşgetiren, Başbakan Erdoğan’a, danışmanlarına ve Erdoğan’la görüşen aydınlara ağır eleştiriler yönelttiği yazı sansür edilince istifa etti.
Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi başyazarı Ahmet Taşgetiren, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, danışmanlarına ve Erdoğan’la görüşen aydınlara ağır eleştiriler yönelttiği yazı sansür edilince istifa etti. Aynı gün gazetenin Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu da istifa etti ama, ‘İki istifanın birbiriyle ilgisi yok’ açıklaması yapıldı.
Kurulduğu günden bu yana Yeni Şafak’ın başyazarlığını yapan Ahmet Taşgetiren, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştiren yazısı sansürlenince gazeteden istifa etti. Yeni Şafak’ın Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu da, Kuzey Irak’la ilgili bir haber yüzünden gazetenin sahibi ile arasında tartışma çıktığı için görevini bıraktı. İki istifanın aynı zamana denk gelmesi, aralarında bağlantı kurulmasına yol açtı. Sadıkoğlu’nun yerine, Yeni Şafak’ın Ankara temsilcisi Mustafa Karaalioğlu’nun getirilmesi bekleniyor.
Ancak, hem gazeteyi, hem de İslamcı çevreleri sarsan Taşgetiren’in istifası oldu. Taşgetiren, son haftalarda, Başbakan Erdoğan’ın PKK’ya kayıtsız-koşulsuz ateşkes çağrısı yapan bir grup aydınla görüşmesini ve arkasından Diyarbakır’da ‘Kürt sorunu, benim de sorunumdur’ diye açıklamalar yapmasını eleştiriyordu. Öyle ki, çeşitli gazeteler Taşgetiren’in yazılarından alıntılar yaparak, ‘Dost acı söyler’ başlığıyla haberleştirmişlerdi.
Ne var ki, bu yazıların hiç biri, Taşgetiren’in önceki gün yayımlanması için gazeteye verdiği ‘Oldu mu şimdi?’ yazısı kadar ağır değildi. Taşgetiren, bizzat gazete sahibi tarafından engellenen yazısında, Tayyip Erdoğan’ın misyonunun artık bittiğini savunuyordu. DEHAP’ı ve Öcalan’ı ‘Tüm Kürtlerin temsilcisi haline getirmenin vebalini kimin üstleneceğini’ soran Taşgetiren, Tayyip Erdoğan’ın harcandığını belirterek, hem Türklere, hem de Kürtlere kötülük edildiğini söylüyordu.
Daha da çarpıcı olan ise, Taşgetiren’in aynı yazıda Başbakan’ın danışmanlarını da ağır bir biçimde eleştirmesiydi. Yazısına, ‘Acı duyuyorum, Başbakan, aydın-danışman koalisyonu içinde harcandığı için’ diye başlayan Taşgetiren, daha sonra, ‘Acı duyuyorum, Türkiye’nin bu en sancılı meselesinde Tayyip Erdoğan’ın ifa edeceği doğru misyonun canına okunduğu için... Acı duyuyorum, sorun, Türkiye - PKK denklemine sürüklendiği için’ diyordu.
Gazete yönetimi, Ahmet Taşgetiren’i yeniden yazmaya ikna etmek için yoğun bir çaba içine girdi. Ancak, Taşgetiren, en azından bir hafta yazmayacağını, bir hafta sonra ise yeni bir durum değerlendirmesi yapacağını belirterek izne çıktı.
YÖNETMEN DE GİTTİ
Taşgetiren’le birlikte, Yayın Yönetmeni Sadıkoğlu da, sabah yazı işleri toplantısında arkadaşlarıyla vedalaşarak görevinden ayrıldı. Ancak, Sadıkoğlu’nun Taşgetiren yüzünden değil, bir haber yüzünden istifa ettiği öne sürüldü. Gazete kaynakları, iki istifanın birbiriyle ilgisi olmadığını da iddia ettiler.