Hürriyetin hisse alımına onay

Abone ol

Hürriyet Gazetecilik'in, Trader Media East şirketinin hisselerinin tamamını gönüllü çağrı yöntemiyle satın alınmasına onay.

Hürriyet Gazetecilik, Hollanda'da yerleşik bağlı ortaklığı Hürriyet Invest BV vasıtasıyla, Trader Media East şirketinin sermayesini temsil eden hisselerin tamamının gönüllü çağrı yöntemiyle satın alınması sürecinde gereken tüm rekabet kurulu onaylarının alındığını bildirdi.

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılıktan Borsaya gönderilen açıklamada, şirketin Hollanda'da yerleşik bağlı ortaklığı Hürriyet Invest BV vasıtasıyla, Trader Media East Limited (TME) şirketinin sermayesini temsil eden hisselerin tamamının gönüllü çağrı yöntemi ile satın alınması sürecinde Rusya Rekabet Kurulundan sonra Ukrayna Rekabet Kurulunun da anılan işleme onay verdiğinin taraflara bildirildiği aktarıldı. Açıklamada, ''Böylece, konuya ilişkin olarak alınması gereken tüm rekabet kurulu onayları alınmıştır'' denildi.

Diğer taraftan, daha önce de kamuya açıklandığı üzere, çağrı sürecinin, teklif dokümanında yer alan esaslar ve koşullar dahilinde yarın Türkiye saati ile 15.00'e kadar uzatıldığı ifade edilen açıklamada, ilave bir süre uzatımı olup olmayacağı hususunun 16 Mart 2007 tarihinde ve en geç Türkiye saati ile 10.00'da kamuya açıklanacağı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Konuya ilişkin İngiltere düzenlemelerine göre, çağrı yoluyla hisse toplama teklifimizin geçerli olması için, çağrıya iştirak ederek teklifimizi kabul eden TME ortaklarına ait hisselerin toplam nominal değerinin oran olarak, TME'nin sermayesinin % 50'sinin üzerinde olması gerekmektedir. Çağrı süreci sonucunda teklifimizi kabul eden TME ortaklarına ait hisselerin toplam nominal değeri oran olarak, TME'nin sermayesinin % 90'ının altında kalması durumunda, şirketimiz herhangi bir yükümlülük altına girmeksizin çağrı işleminden vazgeçme hakkına sahip bulunmaktadır.

Diğer taraftan, çağrı sürecinde teklifimizi kabul eden TME ortaklarına ait hisselerin toplam nominal değeri oran olarak TME'nin sermayesinin % 50'si ile % 90'ı aralığında kalması durumunda ise, şirketimiz gerekli yasal bildirimleri yapmak suretiyle çağrı teklifimizi kabul eden TME ortaklarına ait hisseleri devir alma, çağrı sürecini sonlandırma veya devam ettirme yetkisine sahip bulunmaktadır.''

Günün Önemli Haberleri