Hürriyet neden birinci?

Abone ol

Galatasaray Üniversitesi öğrencilerine göre 2006 yılının en iyi gazetesi Hüriyet. Özkök bunun nedenini açıkladı.

Galatasaray Üniversitesi'nin en beğendiği gazete Hürriyet oldu. Bu sonuç Ertuğrul Özkök'ü sevindirdi. Özkök sorusuna köşesinden cevap verdi. Fikir gazetelerinin okunduğu üniversitelerde Hürriyet'in zirvede yer almasına değinen Özkök, gazetenin popüler ve fikir açısından zengin olduğuna dikkat çekti.

Gazetesini popüler ama ciddi olarak niteleyen Özkök, birinci sayfanın tabloid görünümünde olduğunu ama ekonomi haberlerinin bile zaman zaman 10 sayfayı geçtiğini dile getirdi.

Özkök gazetesinin başarı sırrını şu sözlerle açıkladı:

"Hürriyet’in iç sayfalarına bakan aynı yabancı, bu nedenle bir Financial Times ve Wall Street Journal bulabiliyor. Aynı okuyucu, Times veya Guardian gibi doyurucu haber ve ülkenin en kaliteli köşe yazarlarıyla karşılaşıyor.

Hürriyet’i ilan gelirleri ve etkinlik açısından da dünyanın dikkatini çekecek hale getiren başarının sırrı, işte bu "hibrid" karakterinde. Galatasaray Üniversitesi’nden gelen sonuçlar, Hürriyet’in bu modern formatının öğrenciler gözünde de yaygın bir kabul gördüğünü gösteriyor.

Önümüzdeki aylarda Hürriyet’in yavaş yavaş dünyaya örnek hale gelen formatının çok çarpıcı başka işaretlerini de göreceksiniz."

Günün Önemli Haberleri