Hürriyet gazetesinin ANAP gafı
Abone olHürriyet'in Ekonomi Servisi, eski bakan Eyüp Aşık ile ilgili bir haber yaptı. Hürriyet'in haberine göre, Eyüp Aşık halen ANAP'lı. Ancak, Aşık'ın DYP'li olduğunu bilmeyen
Hürriyet'in Ekonomi Servisi, Okur Temsilcisi'ne malzeme olacak bir haberin altına imza attı. Tekstilciliğe soyunan eski bakanlarımızdan Eyüp Aşık ile ilgili yapılan habere göre, Aşık, halen ANAP için çalışıyor.
Ancak, Hürriyet'in arşivi, Ekonomi Servisi'nde çalışan arkadaşların büyük bir yanılgı içinde olduklarını gösteriyor. Yıllar önce, ANAP eski lideri Mesut Yılmaz ile kavga eden Eyüp Aşık, partisinden istifa ederek DYP saflarına katıldı.
1993 seçimlerinde DYP milletvekili adayı olan Aşık, halen DYP'li ve partisi adına Trabzon'da çalışmalar yürütüyor.
Hürriyet'in eleştiriye mahküm haaberi şöyle...
ANAP’lı Eyüp Aşık tekstilci oluyor
Çiğdem TOKER Nuray BABACAN ANKARA
ANAP’ın eski bakanlarından Eyüp Aşık, Düzce'de 5 milyon dolarlık bir yatırım ve 400 kişiye istihdam sağlama taahhüdüyle, bedelsiz arsa tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Aşık burada bir tekstil fabrikası kurmayı planlıyor.
ANAP’ın eski bakanlarından Eyüp Aşık, Düzce'de 5 milyon dolarlık bir yatırım ve 400 kişiye istihdam sağlama taahhüdüyle, bedelsiz arsa tahsisi için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.
Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı, tekstil ve hazırgiyim alanında yatırım yapacak olan Aşık'ın başvurusunun imza aşamasında olduğunu açıkladı. Hükümetin bu yıl başında çıkardığı "Yatırımların ve İstihdamın Teşvikine Yönelik Kanun"a göre, yatırım ve istihdamın arttırılması için, bazı illerde yatırım yapacak girişimcilere, bedelsiz arza, vergi ve sigorta primi teşvikleri ve enerji desteği sağlanıyor.
Milli Emlak Genel Müdürü Arlı, Eyüp Aşık'ın kanun kapsamındaki illerden birisi olan Düzce'de 7 dönümlük bir Hazine arazisinin bedelsiz tahsisi talebinde bulunduğunu kaydetti.
Eyüp Aşık, Hürriyet'in sorusu üzerine bayan konfeksiyonu üzerine çalıştıklarını ve İngiltere ile anlaşma yaptıklarını söyleyerek, ünlü İngiliz firmaları için fason üretim yapacaklarını açıkladı.
"Maybe" adını verdikleri firmayı, Trabzonspor yönetiminde görev yapan, ancak 25 yıldır hazırgiyim alanında tecrübesi bulunan bir arkadaşı ile ortaklık kurduklarını söyleyen Aşık, yılda bir milyon adet bayan pantolon, 200 bin adet de ceket üretimi hedeflediklerini kaydetti.