Hükümetten muhalefete tehdit gibi uyarı

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımısı Hüseyin Çelik, muhalefetin hükümete yönelik eleştirilerine yanıt verdi

İNTERNETHABER- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, dünkü grup toplantılarında hükümete sert sözlerle yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'ye ağır bir dille yanıt verdi.

CHP liderine Milli Eğitim Komisyonu'ndaki kavga üzerinden yüklenen Çelik, "İktidar kimsenin şamar oğlanı değildir. İktidarın sabrını onun aczi olarak değerlendirirseniz yanılırsınız" dedi.

Hükümeti Hitler yönetimine benzeten Bahçeli'ye ise Çelik, tartışma yaratacak bir gönderme yaptı:

"Bizim geçmişimizde Naziler'le bağlantı yoktur. Ama sizin arkadaşlarınız arasında Fühler'in kitabını başucu kitabı yapanlar var, bunları da biliyoruz."

AK Parti'li Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmeleri düzenlediği basın toplantısında yaptı. İşte Çelik'in o açıklamalarından öne çıkan bölümler:

İÇTÜZÜK GÖRÜŞMELERİNİ HATIRLATTI

"Muhalefetin içtüzük değişikliklerine ilişkin görüşmelerde yaptıklarını bir hatırlayalım. 'Muhalefetin sesini kısıyorsunuz' diye tepki gösterdiler. Ancak bu karşı çıkışları demokratik yollarla yapmadılar. Genel Kurul'da medeni bir yaklaşım sergilemek yerine, TBMM Kürsüsü'nü parti olarak işgal ettiler. Meclis içi adeta darbe yaptılar.

BEYİN ENERJİSİNİ TÜKETENLER...

Beyin enerjisini tüketenler, kaba kuvveti kullanmaya başlarlar. TBMM'de bunu yapan CHP'dir. Milletin verdiği iktidarı azınlıkla baskı altına almaya çalışıyorlar. Azınlık çoğunluğa tahakküm ediyor, CHP zorbalık yapıyor, kaba kuvvet kullanıyor.

HEM KEL HEM FODUL

CHP kanun teklifinin geçmemesi için komisyonu tıkamıştır. Siz bunu yaparken AK Parti'li milletvekilerinin izlemesini mi bekliyorsunuz? Komisyonda yaşananlar hoş değildir. Ama bunun fitilini ateşleyen CHP'dir. Bu tavra 'hem kel hem fodul' derler. Kendilerini mazlum ve mağdur pozisyonuna sokmaya çalışıyorlar, Ayıptır!

İktidarın sabrını onun aczi olarak değerlendirirseniz yanılırsınız. TBMM'nin dili hukuk dilidir, biz başka bir dil bilmeyiz.İktidar kimsenin şamar oğlanı değildir. TBMM'yi ve komisyonları CHP'nin keyfiliğine terk etmedik, etmeyeceğiz.

DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ!

Sayın Kılıçdaroğlu gazetecilere ne diyor biliyor musunuz?

'Okulda geçirilen süre attıkça CHP'ye verilen oy miktarı artıyor'

4+4+4'lük teklifin amacı, AK Parti'nin oyunu arttırmakmış. Buna herkes güler. İktidara böyle geleceğinizi düşünüyorsanız daha çok beklersiniz.

SEÇİM SONUÇLARIYLA YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu dün çıkmış, 'Sayın Başbakan herkesle kavgalı' diyor. Sayın Başbakan'ın siyasi geçmişini bilenler, sayın başbakanın jakobenlikle, ittihatçi tek parti sistemiyle kavgasını bilir, ırkçılıkla, tek tipçilikle kavgası vardır.

'Başbakan nefretle hareket ediyor' diyor. Başbakan herkesten nefret ediyor ama TC vatandaşlarının yüzde 60-70'i en çok sevilen lider denilince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı söylüyor. 10 yıldır Başbakan'ın her girdiği seçimde partisinin başarısını yükseltmesi sevgiye dayanır. Biz tanklarla iktidara gelmedik.

SENİN DOĞRUNU İSPAT ETMEK LAZIM

'Benim bir tek yalan söylediğimiz ispat etsin' diye dün rest çekti Sayın Kılıçdaroğlu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun hakkını yememiz lazım. Arada bir doğru söylüyor ama  Kılıçdaroğlu'nun doğru söylediğinin de ispatı lazım.

DANIŞTAY'DAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ

Çıktığı bir televizyon programında 'Danıştay'ın 3 savcısı görevden alındı' dedi, sonra '3 savcı dün 3 hakim' oldu. Çam üstüne çam deviriyor.

Danıştay 1. Daire'de 3 savcı yok ki görevden alınsın. Sonra '3 hakim alındı, 3 hakim atandı' diyor. Bu da yalan. Böyle birşey yok. 2012 yılının başında 32 hakimin yer değiştirilmesine karar verilmiş. Görev değişiklikleri için yeni binaya geçiş tarihi beklendi. Yeni atama yapılmıyor. 3 hakimin görev yeri değiştiriliyor. 1 tane yetişmek üzere genç hakim gönderiliyor 1. Daire'ye. Bunun dışında başka bir şey yok.

Ben Kılıçdaroğlu'nun yalanlarından bir potpori yapsam, onları açıklamak için ayrı bir basın toplantısı düzenlemem lazım.

FİKİR ETMEYEN KÜFÜR EDER

Dünkü grup toplantısında Sayın Bahçeli, hükümetimizi siyasi nezakete davet etmiş. Sayın Bahçeli'ye buradan söylemek isterim, 'siyasi rekabet, siyasi nezaketle olur.' Sayın Bahçeli'nin son derece kibar biri olduğunu herkes bilir, ancak kürsüye çıkınca kibarlıktan eser kalmıyor. O metinleri kimler hazırlıyorsa tamamen hakaretname okuyor. Fikir etmeyenler, küfür edermiş. Böyle devam ederseniz tabanınızı da kaybedersiniz.

MHP CHP'YE KUYRUK OLUYOR

MHP, CHP'ye kuyruk oluyor. Bizi dün kene gibi olmakla suçladı, eşkıyalıkla özdeşleştirdi. Hatta Hitler'e benzetti.

Sayın Bahçeli:

'Bizim geçmişimizde kimsenin Nazilerle bağlantısı yok. Ama Fühler'in kitabının sizin arkadaşlarınızın başucu kitabı olduğunu çok iyi biliyoruz.'

Günün Önemli Haberleri