Hükümetin karnesi kırık dolu

Abone ol

Memurlar, hükümetin karnesine kırık not verdi! Memurlar hükümete ev ödevi vermeyi de ihmal etmedi...

Bağımsız Eğitim-Sen üyeleri hükümete karne hazırladı. Karnenin kırık notlarda dolu olduğunu söyleyen memurlar Başbakan Erdoğan'a bir de ev ödevi verdi.

Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Hükümet, maalesef bu yıl da sınıfta kalmıştır'' dedi. Avcı, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemin en önemli maddesinin karne olduğu bu günde hükümete de karne vermek gereği duyduklarını söyledi.

Hükümetin icraatları içinde en büyük başarısızlığı eğitim sisteminin sorunlarını çözme konusunda yaşadığını ileri süren Avcı, ''Eğitim çalışanları umutsuz, küskün ve yorgun, veliler eğitimin tüm ekonomik yükü altında ezilmiş, bıkkın ve şaşkın, öğrenciler ise dershaneye mahkum hale getirilmiş ve bunalımda'' diye konuştu.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN HÜKÜMETE EV ÖDEVİ
Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiği ifade edilerek, TBMM'nin yaz tatilinde çalışma kararının önemsendiği kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığının da yaz ayını iyi değerlendirmesi gerektiği görüşüne yer verilen açıklamada, erken tatilden dolayı öğretmenlerin mağdur edilmemesi, sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi, denge tazminatının tüm çalışanlara verilmesi istendi.

Günün Önemli Haberleri