Hükümet 28 Şubat için beklemede!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç memura ve internet medyasına müjdeyi verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasında sürecin beklenmesi gerektiğini söyledi. Ortaya çıkacak iddianamede yer alacak hususlar ışığında hükümet olarak müdahillik konusuna karar verilebileceğini ifade eden Arınç, internet medyasıyla ilgili gerekli düzenlemeyi öngören taslağın Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını müjdeledi. Arınç, memurların zamlı maaşlarını Ocak ayından itibaren geçerli olacağını söyledi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakanlar Kurulu toplantısında 28 Şubat soruşturmasının değerlendirilip değerlendirilmediğinin sorulması üzerine Arınç, toplantıda bu konunun görüşülmediğini söyledi.

Yargı sürecinin geçen hafta başladığını, aramalar ve gözaltıların ardından tutuklananlar ve serbest bırakılanlar olduğunu hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

''Bu bir yargı süreci, yargı sürecinin de başlangıcı. Dolayısıyla bir soruşturmadan
bahsedebiliriz. Bu soruşturmanın kapsamı genişler mi, bu yargının işi. İddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yargının işi. Belki bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra yani davanın açılışını müteakip değerlendirmemiz daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü önceki davayı esas alırsak, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle ilgili olarak, davanın başlamasına bir kaç gün kala Bakanlar Kurulumuz davaya müdahil olmanın doğru olacağına karar vermişti. Şimdi 28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca belki değerlendirerek hem bireysel olarak hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içerisinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz.''


SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmişte yaşanan tecrübelerle, Suriye yönetimi tarafından Annan Planı kapsamında verilen sözlerin tutulmayacağını ifade ettiğini belirterek, cereyan eden olayların bu sözün yeterince tutulmadığını gösterdiğini söyledi.
İNTERNET MEDYASINA MÜJDE

Bakanlar Kurulu toplantısında, kendisinin de Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında bilgi verdiğini bildiren Arınç, söz konusu kanun tasarısının, medya içerisinde internet medyasının veya internet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınması ile ilgili bir taslak olduğunu,taslağın genel itibariyle olumlu bulunduğunu ve imzaya açıldığını ifade etti.

Türkiye'de internet kullanımının 19 yıl önce başladığını belirten Arınç, uzun süredir kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını, paydaşlarla konuştuklarını, yazılı basın ve internet basınıyla ilgili bazı kanuni hakların ve yasal imkanların Basın Kanunu içerisine konulmasıyla ilgili olumlu bir taslak hazırladıklarını, taslağın tekrar görüşüldükten sonra TBMM'ye sevk edileceğini kaydetti.

KKTC'DE B PLANI İDDİASI

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Arınç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adının Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirileceğine ilişkin basında yer alan iddialarla ilgili soru üzerine, konunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmediğini bildirdi.

KKTC ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında toplumlar arası görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Arınç, ''Görüşmelerin neticesiz kalması halinde bir B Planı'ndan söz edilmişti ancak bu B Planı'nın ne olacağı elbette bu süreci yürütenler tarafından bilinebilir. Öncelikle KKTC'nin bu konuda görüşmelerin akamete uğraması halinde nasıl bir yola gireceklerini kendilerinin ifade etmesi gerekir. Bakanlar Kurulu olarak Kıbrıs Türk Devleti ismiyle bir B Planı'nın uygulamaya geçirilecek olması konusunda hiçbir bilgi sahibi değiliz. Bu konu da gündemimizde yoktu'' diye konuştu.

KKTC'nin aralarında İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da bulunduğu uluslararası kuruluşlarda Kıbrıs Türk Devleti adıyla anıldığına dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Ancak B Planı mıdır? Bundan sonra bu isim alınacak mıdır? KKTC'nin ismi Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirilecek midir? Hiçbir resmi kaynak ve referansa sahip değiliz. Bakanlar Kurulumuzun da gündeminde değil'' dedi.

"ERDOĞAN KAMPLARI ZİYARET ETMEYECEK"

Arınç, bir basın mensubunun, Suriye'deki gelişmeleri hatırlatarak, Türkiye'nin bundan sonra atacağı ilk adımın ne olacağını sorması üzerine, konunun Bakanlar Kurulu'nda ele alınmadığını bildirdi. BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Hatay'a gittiğini hatırlatan Arınç, ''Sayın Başbakanımızın bugünlerde bu kampları özel olarak ziyareti söz konusu değil'' dedi.

"MEMURLAR HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK"

Arınç, bir başka soru üzerine, Mehmet Ağar'ın hapis cezasıyla ilgili Yargıtay'ın onama kararının Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmediğine dikkati çekerek, konunun yargısal bir işlem olduğunu ifade etti. Arınç, ''Buna karşı hukuki yollar nedir, onu Sayın Ağar kendisi çok iyi bilir'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, memura verilecek zamla ilgili olarak Bakanlar Kurulu'nda rakam konuşulup konuşulmadığı yönündeki bir soru üzerine de memurlarla ilk defa toplu sözleşme imzalanacağına işaret ederek, şunları söyledi:

''Ocaktan itibaren geçerli olacağı için hiçbir memurun hak kaybına uğramayacağı şekilde hepimizin bilgisi var. Sayın Bakanımız önümüzdeki hafta bu imkanı kullanarak toplu sözleşme görüşmelerine başlayabileceklerini ve mayıs içinde sonuçlanırsa ocaktan itibaren de uygulanacağı ve zamlı maaşlarını alacaklarını ifade etti.''

Günün Önemli Haberleri