Hrant ses kaydında her şeyi anlatmış!

Abone ol

Hrant Dink’in kendi sesinden “neden ve kimler tarafından tehdit edildiğini” anlattığı kayıtlar mahkemeye dinletildi.

Hrant Dink’in kendi sesinden “neden ve kimler tarafından tehdit edildiğini” anlattığı kayıtlar mahkemeye dinletildi. Dink ses kaydında, “Derin devlet üstüme gelecek” diyordu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e suikast davasında dün Dink’in avukatları dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör’ün, Demokrasiye Müdahale Planı tutuksuz sanığı Özel Yılmaz, Ergenekon’un tutuksuz sanıkları Erhan Timuroğlu ve Kemal Kerinçsiz’in ifadesinin alınması istedi.

‘ÖZELLİKLE DEVLETİN DERİNLİĞİNDEN...’

Star gazetesinin haberine göre, Dink’in sesi ve yazıları eşliğinde bazı deliller sunacaklarını dile getiren Fethiye Çetin, Hrant Dink’in Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşma ile Agos gazetesinin önünde yapılan bazı eylemlerin de arasında bulunduğu görüntüler projeksiyon cihazıyla duvara yansıtılarak gösterdi. Dink bu sırada kendi sesinden, “Yakında üzerime neden geleceğini yazacağım. Özellikle devletin derinliğinden... Sabiha Gökçen’in aslında Ermeni olduğunu haberleştirdiğim ve bunu belgelerle yazdığım için üzerime gelindi” dediği bölüm dinlendi. Daha sonra Dink’in dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör’le yaptığı görüşmeye ilişkin yazısı okundu.

ENSESİNDEN VURULACAĞINI SÖYLEDİM

‘Azmettirici’ olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Erhan Tuncel’se, telefon ve internet kayıtlarının çıkarıldığı takdirde beraat iddia etti. Tuncel, “Agos gazetesinin önünde Dink’in ensesinden vurularak öldürüleceğini söyledim. İstihbarat mantığında değerlendirildiğinde benim ödüllendirilmem lazım. Bu olayın  Türkiye’ye verdiği zarar ortadadır. Tahliyemi talep ediyorum’’ dedi.

Samast ‘öldürdüm’ diye bağırdı

Duruşmada Dink’in katili Ogün Samast’ı cinayet öncesi gören Cavit Kılıç tanık olarak dinlendi. Uşak Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak kadrosunun bulunduğunu ve “adam öldürmek” suçundan tutuklu olduğunu söyleyen Kılıç, Şişli Şafak Sokak’ta internet kafe açtığını belirterek, “Samast, cinayet öncesi 09.30-10.00 kafeye geldi. Dükkan, gazeteye 50 metreydi. 2,5 saat internetten yazıştı. Çok heyecanlıydı. Klavyeyi hızlı kullanıyordu. Gözüm takıldı. İstanbul’u fazla bilmediğini yazışmalarında okudum. Olaydan sonra ilk eşkal veren benim. Camdan baktığımda ‘birini öldürdüm’ diye birkaç defa bağırdığını duydum” dedi.

Kılıç, daha önceden Agos’a “mezar temizliği” ilanı vermek için gittiğini, Dink’i gördüğünü ifade etti. Kılıç, avukatların “Olaydan sonra kapıya neden ‘Hepimiz Türküz’ yazdınız?” sorusuna, “Hepimiz Ermeniyiz diye sokağı taşladılar. Bu nedenle yazdım” dedi. 

Jandarma yalanlama gönderdİ

Dink davasının bir önceki duruşmasında para karşılığı JİTEM’e çalıştığını iddia eden tanık Ehan Özen ile ilgili Jandarma Genel Komutanlığı mahkemeye yazı gönderdi. Yazıda, Özen’in haber elemanı olarak çalışmadığı ve kendisine ödeme yapılmadığı belirtildi. 

DURUŞMA ÖNCESİ PROTESTO

Beşiktaş’ta bir grup, Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın yavaş ilerlediğini öne sürerek protesto gösterisi yaptı. Barbaros Meydanı’nda toplanan “Hrant’ın arkadaşları” adlı grup, “Hrant için, Hrant için” yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan Bülent Aydın, duruşmadan ve mahkemeden adalet beklentilerinin zayıfladığını, Dink için adalet istemeye devam edeceklerini söyledi. 

//
Günün Önemli Haberleri