Hormon bozukluğu ve tiroid hormonu
Abone olHormon bozukluğu durumunda başında özellikle genç yaşlarda bile görülmeye başlayan troid bezi bozukluğudur.
Avrasya refleksoloji merkezinden uzman refleksolog Gamze Arslandoğan erken yaşlara kadar inen, artık kadın hastalıklarının da başlangıcı olan hormon bozukluğunu ve hormonlar arasında vücuda en etkili hormon olan tiroid bozukluğunu ve bu sorunları hangi tedavi yöntemiyle az zararla nasıl dengeye koyabilirizi anlatıyor;
Hormon bozukluğu erkeklerden daha çok kadınlarda görülmektedir. Hormon bozukluğu terimi kullanıldığında kadınlar tarafından öncelikle adet düzeni, tüylenme, kısırlık ve gebelik ile ilgili hormonlardır. Hormon bozukluğu durumunda başında özellikle genç yaşlarda bile görülmeye başlayan troid bezi bozukluğudur.
Tiroid hormonlarını; yumurtalık işlevleri, adet, kısırlık, kilo alma, yorgunluk, terleme, sinirli olma gibi problemlerde tanının ilk aşamasında değerlendirilir.
Tiroid hormonu nasıl salgılanır;
Hipofiz; yumurtalıklara, tsh(tiroid bezi) emri veren ve bunların dışında birçok hormonlara emri veren organlardan bir tanesi olan hipofiz dengeli çalıştığı sürece hormonal dengede bozulmaz. Örneğin; adet dönemi yumurtalık çatlama durumundayken hipofize uyarı gider. Hipofiz aldığı uyarıyla tiroide salgılama yani yumurtalıklara çatlama emrini vererek troid dee harekete geçer.
Tiroid hormonları vücudun dengesini de sağlıyor;
Tiroid hormonları vücudun hemen her hücresinin işlevi için gereklidir ve ister hormonların yapımı olsun, ister hücre büyümesi ve çoğalması olsun metobolizmanın normal işlemesi açısından vazgeçilmez hormonlardır.
Refleksolojiyle hormon dengesi nasıl sağlanır?
Beyinde bulunan hormonal sinir uçları ellerde ve ayaklarda son bulmaktadır. Ayaklardaki sinir uçlarına yaptığımız uygulamayla hipotalamusa ulaşan sinyaller tarafından vücudun ihtiyacı yönetilir. Hipofize yaptığımız uyarılarla da hormonlar harekete geçer.troidle birlikte tüm hormonlar belli seanslarla adet düzensizliği, yorgunluk, kısırlık, yumurtalık, rahim ağzı problemleri hem de tiroid modülleri düzelmiş olur.
Bir hastadan yola çıkarak anlatayım. 19 yaşında bir genç kızımız hipofizin fazla çalışmasıyla ve kendisinin salgıladığı hormonların onun seviyesine yetişmediği için adet olamıyordu, kilo alıyor, hiç doymuyor ve de uykudan kendisine zaman kalmıyordu. Temmuz ayında eğerki hipofiz yavaşlamazsa ameliyat olacak. Şuan da 13. seansımızdayız. İlk seansta aylık günün oldu ve 10 seansa süresince 4 kilo verdi. 11. seansta 2. aylık gününü oldu ve acıkmıyor, uykusu düzene girdi. Halen devam ediyoruz.
Refleksoloji birçok nörolojik rahatsızlıklarda da destekleyici ve tamalayıcı bir tedavi yöntemidir.” sağlığa giden kapının anahatarı refleksolojiyle elle yapılan uygulamadır”