Hollandanın ünlü partisi İstanbulda

Abone ol

Amsterdam'ın ünlü parti konsepti Sneakerz, Doritos ana sponsorluğunda şimdi İstanbul'da.

Avrupa'nın en önemli organizasyonlarından biri olan Amsterdam'ın ünlü parti konsepti Sneakerz, Doritos ana sponsorluğunda şimdi İstanbul'da.

22 Aralık'ta ilki gerçekleştirilecek olan  Sneakerz partisi Beyoğlu'nun büyüleyici mekanlarından olan “360” ta gerçekleşecek. İstanbul'da ilk kez yapılacak Sneakerz Parti'nin ekibi 15 kişiden oluşuyor ve Dick Leijen'in yarattığı  “rahat eğlence” üzerine bir konsepti bulunuyor. Ekipte  dünyaca ünlü  DJ'ler Erick E. ve Fedde le Grand yer alıyor. Bunun yanında 1 MC, 1 VJ, 4 Hollandalı bayan dansçı ve konsepti İstanbul'a uyarlayacak olan 2 tasarımcı da ekiple birlikte Doritos sponsorluğunda ve partinin Türkiye'deki konsept sahibi Mobilera işbirliğiyle İstanbul'a geliyor.

22 Aralık Cuma gecesi saat 22:00'de düzenlenecek olan Sneakerz Parti Beyoğlu'nun gözde mekanlarından olan 360'ın 2 ayrı katında gerçekleşecek. Partinin ana mekanı olan 8. katta DJ Erick E. ve DJ Fedde le Grand'ın yanı sıra MC Lady Bee ve dansçılar yer alırken, 7. katta ise yine Hollanda'nın ünlü 2 DJ'i ve MC'sinden oluşan Gelazer! gecenin en büyük sürprizi olacak.

Sneakerz partilerinin Türkiye ayağının 6 partiden oluşması düşünülüyor. Bu partilerin İstanbul ayağı dışında, kış aylarında Uludağ, yaz aylarında ise Bodrum, Çeşme, Kilyos gibi değişik yerlerde yapılması planlanıyor. Sneakerz partilerinin son zamanlarda hit olan şarkısı  “Put your hands up for Detroit”, şu an müzik listelerinde 1 numara olarak yer almakta. Fedde Le Grand tarafından yapılan şarkı Sneakerz'ın ana teması olan “Eclectic sound”u en iyi şekilde temsil ediyor ve şarkının vokallerinde Mc Gee imzası var.

Sneakerz Partiler Nasıl Doğdu?

Avrupa'da, gece kulüplerine ve partilere spor ayakkabı ve rahat kıyafetlerle girmek, bir kaç yıl öncesine kadar çok zordu. Hollanda'nın dünyaca ünlü DJ'leri Ericke ve Freede Le Grand, 1Management'tan Dick Leijen ile bir araya gelip, gerçek eğlence için rahatlığın ön planda olması gerektiğini savunarak bu olayı protesto etmek için rahatlığın ön planda  olduğu, farklı bir müzik ve giyim anlayışını getirdikleri kendi parti konseptlerini oluşturdular. Avrupa'daki rahat giyim tarzını sembolize eden ayakkabı markasının ismi “Sneakerz” olduğu için de bu partilere Sneakerz ismini verdiler.

“Happening” tarzındaki Sneakerz partileri, Amsterdam'dan başlayarak Eindhoven, Ibiza, Girit, Inssbruck, Val Thorens gibi yerlerde kitlesini artırarak devam etti. Bu partiler, aynı zamanda gençlere yeteneklerini büyük bir dinleyici kitlesi önünde sergilemelerine fırsat vererek, yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olan çok önemli organizasyonlar olma özelliğini de taşıyor. Bu yönüyle de Avrupa gençliğinin yoğun ilgi gösterdiği bu partilere, bir dünya kenti olan İstanbul'un da ev sahipliği yapması kaçınılmaz oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda, Amsterdam'ın rahat ama coşkulu Sneakerz partilerinin Türkiye ayağının ilk durağı olarak İstanbul seçildi.

Dünyaca ünlü VJ'ler de bu partide

VJ; (Visual Jockey) DJ gibi müzikleri değil, parti esnasında çoklu görüntüyü üst üste bindirip duvarlara ya da dev ekranlara improvize olarak yansıtan kişiler için kullanılıyor. Günümüzde bir sanat dalı olarak kabul edilen VJ'lik de, bu partinin konseptini oluşturan en önemli etkenler arasında yer alıyor. Dünyanın en önemli VJ'lerinden Amerikalı Michael Parenti de performansıyla 360'ta yapılacak partiye gelen gençlere unutamayacakları bir gece yaşatacak.

Yaklaşık 700 kişilik sınırlı bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirilmesi beklenen ilk Sneakerz partisi, 20-35 yaş arası eğlenmeyi seven cool, trend sahibi ve klasik partilerden sıkılmış olan insanları yeni bir parti anlayışı ile tanıştırmayı hedefliyor ve bu partilerin 2 ayda bir yapılması planlanıyor. Snekearz Partilerinin Türkiye'deki konsept sahibi Mobilera.

Etkinlik : Sneakerz Parti
Yer  : 360  7. ve 8. Katlar / Beyoğlu
Tarih  : 22 Aralık Cuma
Saat  : 22.00
Bilet  : 50 YTL www.biletix.com 

Günün Önemli Haberleri