Hollanda Prensi Friso çığ altında kaldı

Abone ol

Avusturya'da kayak tatili sırasında çığ altında kalan Friso'nun durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Friso, 2004'te tahttaki haklarından feraget etmişti.

Hollanda prensi Johan Friso Avusturya'da çığ altında kaldı. 15 dakika sonra kurtarılan ve hastaneye kaldırılan Prens'in durumunun ağır olduğu bildirildi.


Kraliçe Beatrix'in oğlu olan Friso, kraliyet ailesinin bazı üyeleriyle Avusturya Alpleri'nde tatildeydi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kraliçenin de grupla birlikte Avusturya'da olduğunu ancak çığdan etkilenmediğini söyledi.

Kayak merkezinden Stefan Jochum, olay sırasında prensin küçük bir grupla kaymakta olduğunu, öğle saatlerinde çığ altında kaldığını, olayda başka kimsenin yaralanmadığını söyledi.

Lech kentinin belediye başkanı Ludwig Muxel, prensin 30 metreye 40 metre büyüklüğünde bir kar kütlesinin altında kaldığını belirtti. Hollanda hükümetinden yapılan açıklamada, prensin durumunun "stabil" olduğunu ancak henüz tehlikenin atlatılmadığı kaydedildi.

Bundan bısa bir süre önce yapılan başka bir açıklamada, prensin yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilmişti.

Avusturya Alpleri'nde bu kış yoğun kar yağışı görüldü. Bölgede birkaç çığ vakası yaşandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Voralberg'in merkezle bağlantısı kesilmiş, prensin çığ altında kaldığı bölge için çığ uyarısı yapılmıştı.

Prens Friso, 2004'te insan hakları eylemcisi Mabel Wisse Smit'le evlendikten sonra tahttaki hakkından feragat etmişti.

Hükümet Smit'in ölen bir gangsterle ilişkisi konusunda yanıltıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle evliliğe onay vermemişti.

Hollanda yasaları uyarınca tahta çıkmak isteyen kraliyet ailesi üyeleri evlenebilmek için parlamentodan izin almak zorunda.

Günün Önemli Haberleri