Hollanda İtalyaya çalıştı

Abone ol

Hollanda, Euro 2008 C Grubu'nda 3 maçın da Romanya'yı mağlup ederek 3'te 3 yapıp firesiz yoluna devam etti.

İNTERNETHABER

HOLLANDA: 2-0 :ROMANYA

Avrupa Şampiyonası C Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyen Hollanda, gruptaki son maçında Romanya'yı 2-0 yenerek kendisiyle birlikte İtalya'yı çeyrek finale taşıdı.

İtalyanların hafta boyunca baskı yaptığı Marco Van Basten yedek ağırlıklı bir kadro ile Hollanda karşısındaydı. Ancak Portakalların yedekleri bile rakiplerine pozisyon vermedi. İlk yarıda Robben ve Huntelaar ile önemli fırsatlar yakalayan Hollanda, 54. dakikada Ajaxlı Huntelaar ile 1-0 öne geçti. İleride çoğalamayan Romanya karşısında pozisyon vermeden maçı tamamlayan Hollanda'nın 2. golü ise 87. dakikada Van Persie'den geldi.

Hollanda, bu galibiyetle puanını 9'a yükselterek Hırvatistan ile birlikte firesiz olarak yoluna devam eden 2. takım oldu. Romanya ise iki beraberliğin ardından Hollanda mağlubiyetiyle ölüm grubunu 3. sırada tamamladı. Gruptan çıkan diğer takım İtalya oldu.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ

GOL...54. dakika. Hollanda golü Huntelaar ile buldu. Hollanda atağı sol kanattan gelişti. Afellay'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Huntelaar topun gelişine plase bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Hollanda Huntelaar'ın attığı golle Romanya karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

GOL...87. dakika. Hollanda 2. golü Van Persiee ile buldu... Van Persie, Romanya ceza sahasında topla buluştu, göğsüyle indirdiği topa iki Romen oyuncuya rağmen çok sert vurdu ve mükemmel bir gole imza attı.

Hollanda Van Persiee'nin şık golüyle Romanya karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

 

Hollanda:
Edwin van der Sar 21-Khalid Boulahrouz 4-Joris Mathijsen
3-John Heitinga 5-Giovanni van Bronckhorst 10-Wesley Sneijder 6-Demy de Zeeuw 23-Rafael van der Vaart 8-Orlando Engelaar 18-Dirk Kuyt
9-Ruud van Nistelrooy 

Romanya: 1-Bogdan Lobont 2-Cosmin Contra 22-Stefan Radu 5-Cristian Chivu 4-Gabriel Tamas 11-Razvan Cocis 8-Paul Codrea 16-Banel Nicolita 7-Florentin Petre 9-Ciprian Marica 10-Adrian Mutu

Hollanda, Romanya'yı 2-0 mağlup ederek 3'te 3 yaparak 9 puanla grup lideri olarak çeyrek finale yükselme başarası gösterdi.

Günün Önemli Haberleri