Hizmetlilere üvey evlat muamelesi!
Abone olDemokrat Eğitimciler Sendikası (DES) eğitim hizmetlerinde hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, memur ve idari personelin şikayetlerine dikkat çekti.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Selami Aydın, memur ve hizmetli personelin sorunlarının çözümü için yetkililere çağrı yaptı.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Selami AYDIN , eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde büyük katkı ve emekleri geçen, çocuklarımızın yetişmesinde canla başla hizmet veren; hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, memur ve idari personel kadrolarındaki eğitim çalışanlarının kendilerini "üvey evlat" olarak gördüklerine tanık olduğunu ve bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.
MEMUR VE HİZMETLİLER FEDAKÂRLIK SERGİLİYOR
Eğitim hizmetlerinin görünmez kahramanları olan memur ve hizmetlilerin, 800 YTL maaşla, haftanın hemen her günü, ek bir ücret almadan çalıştıklarını, döner sermayeden pay alamadıkları, üniversite ve yüksekokul mezunu olup halen YHS olarak çalıştırıldıklarını söyleyen Aydın, "900 bin kişilik eğitimci ordusunun yüzde 30'unu oluşturan hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, kaloriferci, memur ve üniversitelerde ki idari personel olmadan kaliteli bir eğitim hizmeti verilmesi mümkün değildir. Onursal konumu bakımından bir hizmetli ve bir müsteşar eşittir. Ayrı yemekhaneler, makamların kutsal birer mekan olarak sunulması, insanın değil makamın yüceltilmesidir ki bu durum onur eşitliğine aykırıdır.
Lojmanlarda memur ve hizmetlilere bodrum katlarının layık görülmesi, bir aşağılama ve insan hakkı ihlalidir. Kölelik dönemlerinden kalma bu ilkel kast sistemi uygulamaları artık bırakılmalıdır".diye konuştu.
Aydın, memur ve hizmetli personelin sorunları ve çözümü konusunda şunları belirtti: “Öğrenim yılı başında yalnızca idarecilerin ve öğretmenlerin aldığı eğitim-öğretim ödeneği YÖK, ÖSYM, Yurt-Kur ve üniversitede çalışan akademik ve idari personele, memur ve hizmetlilere de ödenmelidir. Üniversite ve yüksek okul mezunu olup da halen YHS kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın bir an önce görevde yükselme sınavı yapılarak intibakları sağlanmalıdır.
Sabah 07.30'dan akşam 21.30'a kadar eğitim kurumlarında çalışan hafta sonlarında ve bayram tatillerinde göreve gelen memur ve hizmetlilere her fazla mesai saati için 10 TL mesai ücreti ödeme yapılmalı, Yılın 6 -7 ayı kış olan Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarına da yılda bir kez olmak üzere yakacak yardımı yapılmalı. Eğitim kurumlarında çalışan memur ve mutemetlere iş takibi dolayısıyla harcadıkları yol ücretlerine karşılık yolluk ödenmelidir. Memur ve hizmetlilere bilgisayar, iletişim, mesleki ve kişisel gelişim v.b. alanlarda hizmet içi eğitim semineri imkânları sunulmalı ve teşvik edilmelidir. Kadrosuzluktan dolayı iki-üç kişinin yapacağı işi tek başına yapmak zorunda kalan, memur ve hizmetlilere ek ödeme verilmelidir. Eğitim çalışanlarının kangren haline gelmiş bu sorununun çözümü hususunda sayın Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU dan Eğitim çalışanlarının sorunlarına müdahil olmasını beklemekteyiz.”