Hizmete koşan aday

Abone ol

"Yeni bir başkan, yeni bir Beşiktaş" sloganı ile yola çıkan Ünal, halkın kendisine seçeceğine inanıyor.

Bahri KAYAOĞLU
Haber/Analiz
bahri@internethaber.com
GMS: 0 555. 396 02 03

YAŞAM ÖYKÜSÜ

İsmail Ünal, 1952 yılında Antalya Akseki Süleymaniye köyünde ailenin ilk çocuğu olarak doğdu. Hareketli ve ele avuca sığmayan bir çocuktu. Kendinden yaşça büyük köy delikanlıları ile, bezden yaptıkları top peşinde çok koşturdu. Spor merakı oradan geldi. Her çocuğa sordukları gibi ona da sordular: “Büyüyünce ne olacaksın?” diye. Subay olmak istiyordu. Aile içinde asker kökenli yakınları vardı ve onları subay elbiseleri içinde görmek onda hayranlık uyandırıyordu.

Esnaf olan babası Mehmet Ünal, işleri nedeniyle daha çok İstanbul’da kalıyordu. Küçük İsmail ilkokulu bitirdikten hemen sonra aile İstanbul’a gelip önce Beyoğlu’na sonra Beşiktaş’a yerleşti. Kasımpaşa ortaokulunu bitirdikten sonra Pertevniyal Lisesine yazıldı. Babasının geçirdiği ağır bir hastalık nedeni ile hayalinde ki meslek olan ‘subaylık’ için askeri okul sınavlarına hazırlanamadı. Güzel Sanatlar Akademisine girdi ve 1977 yılında mimar olarak mezun oldu.

Ülkenin yaşadığı çalkantılı dönem onun da okul yıllarına denk geldi. Sosyal demokrat görüşü savunan CHPli bir aileden gelen İsmail, 1970’li yılların başında ki “Karaoğlan” rüzgarı ile 1973 yılında CHP üyesi oldu ve gençlik kollarında kendisini bugüne getirecek siyasi saflarda yerini aldı.

Yirmi yaşında komşu kızına aşık oldu. Camdan cama kaçamak bakıştıkları Şefika hanım daha on beş yaşındaydı. Dokuz yıl sürecek olan sevdalarından sonra evlenecekler ve çiftin 1982’de Gülşah, 1983 yılında ise Gülnur isimlerini verdikleri kızları doğacaktı.

“Kara kaşlı yar, söyle derdini
Ne bileyim ben senin cama geldiğini
Camdan sevdiğini,
Gönül verdiğini.. “

1970’li yılların başında ki bu ünlü türküyü, İsmail Ünal’ın Şefika hanım için bestelediği söylenir.... ama siz inanmayın.

BAŞARILI YÖNETİCİ
Ünal, 1980 yılında serbest mimarlığa başladı ve çoğunluğu Beşiktaş sınırları içinde olmak üzere toplu konut, sanayi sitesi ve fabrika projelerini geliştirdi. Bu projeler sayesinde, yerel yönetimlerle iç içe çalışarak Beşiktaş’ın yapısını ve problemlerini tanıma fırsatı buldu. Üstlendiği görevler gereğince katıldığı yurtdışı gezilerinde mesleği, çağdaş yerel yönetim uygulamaları ve kent yaşamıyla ilgili bir çok bilgi edindi. 1992-94 yılları arasında BJK Yönetim Kurulu üyeliği yapan İsmail Ünal, 2002 yılından bu yana Genel Sekreterlik görevini yürütüyor.

PROJELERİ
28 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, CHP’nin Beşiktaş belediye başkan adayı olarak, “Yeni Bir Başkan, Yeni Bir Beşiktaş” sloganı ile yarışa katılan İsmail Ünal’a, projelere ile ilgili bizimde sorularımız oldu.

-Beşiktaş için ne yapacaksınız?

-Beşiktaş’ı çağdaş insanların, çağdaş kültürü, tarihi değerlerle bağdaştırarak barış içinde bir arada yaşadıkları, yüksek kentsel standartlara sahip bir ilçe yapacağız. Belediyemiz, etkin, verimli ve kaliteli hizmet anlayışıyla özendirici ve destekleyici kimliğiyle bireysel çıkarları toplumsal çıkarlarla bağdaştıran, çağdaş kentlilerin, çağdaş yerel iktidarı olacaktır.

-Değerleriniz neler olacak?

-İnsana öncelik vereceğiz. Halka hizmet düşüncesinde olan dürüst, şeffaf ve adalet ilkesine bağlı olacağız. Hemşehrilerimizin kent yönetimine katılımını sağlayacağız. Güleryüzlü hizmet sunan, kendini sürekli geliştiren, yaratıcı, bir hizmet kadrosu kuracağız.

CHP adayı İsmail Ünal’ın, Beşiktaşlı vatandaşlara verdiği diğer sözlerde şöyle:

• Ambulans ve kriz güvenlik ekipleri en geç 7,5 dakika içinde, ücretsiz olarak kapınıza gelecek.
• 7 gün 24 saat hizmet verecek Acil Arama Merkezi oluşturulacak. Acil Arama Merkezi'nde psikolog, pedagog ve bir aile hekimi, bütün acil merkezlerle bağlantılı olarak hizmet verecek.
• Her mahallenin semt merkezinde gençlik, aile ve kadın sorunlarıyla ilgili aile hekimi, aile psikoloğu ve pedagoglar, kadınların ve gençlerin sorunlarıyla birebir ilgilenecek.
• Toplu taşımacılğın yeterli olmadığı bölgelerimiz için Büyükşehir Belediyesi yeterli düzeyde hizmet sağlayıncaya kadar toplu yerleşim alanlarından (Konaklar, Ulus, Akatlar gibi) Metro İstasyonları'na ve Boğaz Sahili'ne ring seferleri düzenlenecek.
• Çarşı, özelliklerine uygun olarak ve otantik yapısı korunarak yeniden düzenlenecek.
• Beşiktaş Çarşısı ünlü yerel markalarıyla birlikte İstanbul'a ve dünyaya tanıtılacak.
• İstanbul'la ilgili turistik dergilerde, tur operatörlerinin programlarında artık Beşiktaş Çarşısı da yer alacak.• Her yıl "Ortaköy Kültür ve Sanat Festivali", "Tarih ve İnsan Buluşması" etkinlikleri düzenlenecek.
• Dünyanın ve Türkiye'nin önemli sanatçıları ve sanat aktiviteleri Beşiktaş'ta vatandaşlarımızla buluşacak.
• Böylece çağdaş ve sosyal demokrat hoşgörü anlayışı, Beşiktaş'tan dünyaya yayılacak.

Beşiktaş'ı "birlikte" yöneteceğiz.
Katılımcı yönetim anlayışımızla, her mahallenin sorunlarını orada yaşayan vatandaşlarımızla birlikte belirleyeceğiz.İsmail Ünal, güncel ve bölgesel sorunları birebir halkın içinde, paylaşarak çözüme ulaştıracak.
Beşiktaş'a yeni belediyecilik yeni bir başkanla gelecek.


www.ismailunal.com

Günün Önemli Haberleri