Hint keneviri tarlasında askere saldırı

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerine silahla ateş açan bir gruptan 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde operasyondan dönen jandarmaya silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak ele geçirildi. Olayın perde arkasında hint keneviri ekimi ve esrar hırsızlığının yattığı ileri sürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Mahallesi’nin Ahmet Mezrası yakınlarında operasyondan dönen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

ÇATIŞMANIN OLDUĞU ALANDA HİNT KENEVİRİ EKİLİ

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Çatışmanın çıktığı bölgede Hint kenevirinin ekili olduğu bir alan tespit edildi.

OLAYIN PERDE ARKASI

Alınan bilgilere göre, Ahmet Mezrası yakınlarındaki arazide hint keneviri eken bazı aileler, önce gün bir kısım keneviri toplayarak satış için sevk edilmeye hazır hale getirdi.

HIRSIZLAR KENEVİRE DADANINCA

Bölgede kenevir ve esrar hırsızlığı yoğun olduğu için gençler tarlada nöbet tutmaya başladı. Bu sabaha karşı, toplanan keneviri çalmaya gelen hırsızlarla nöbetçiler arasında çatışma çıktı.

SİLAH SESLERİ ÜZERİNE ASKER BÖLGEYE GİTTİ

Silah sesleri üzerine bölgeye giden askerler de çatışmaya katıldı. Olayda, amca çocukları olan arazi sahipleri Ferhat Taruk (20) ve Çekdar Kanay (17) hayatını kaybetti. Müslüm Kanay ise yaralı olarak silahı ile birlikte yakalandı. Maktullere ait silahlar da olay yerinde bulundu. Lice Devlet Hastanesi'nde otopsisi yapılan Ferhat Taruk'un başına 1 ve karın bölgesine 5 kurşun isabet ettiği belirlendi.

BOL MİKTARDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice ilçesinin Güneyi Gora Ahmet mezrası bölgesinde 2 Temmuz saat 02.30 sıralarında bir grup tarafından güvenlik güçlerine ateş edilmesi sonucu çatışma çıktığı bildirildi. Havanın aydınlanmasına müteakip olay yerinde yapılan incelemede 2 şahsın ölü, 1 şahsın yaralı olarak ele geçirildiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Olay yerinde şahıslar tarafından kullanılan pompalı av tüfekleri ile bu silahlara ait 15 adet boş kovan, 20 adet dolu av fişeği, 1 adet 7,65 mm çapında tabanca ile bu tabancaya ait 1 adet boş, 6 adet dolu fişek 1 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği şarjörü, 5 adet boş, 16 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet dürbün ile bu şahıslara ait kimlik kartı bulunmuştur. Kimliği tespit edilen şahısla ilgili aramalar devam etmektedir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan
soruşturma devam ediyor."

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyondan dönen jandarmaya silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 2 kişi ile yaralının kimliği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Mahallesi'nin Ahmet Mezrası yakınlarında operasyondan dönen güvenlik güçlerine silahla ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada ölü ele geçirilen iki kişinin Çektar Kanay (23) ile Ferhat Taruk (30), yaralının ise Müslüm Kanay olduğu belirlendi.

Yaralı Müslüm Kanay Lice Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Günün Önemli Haberleri