Hıncal Uluça TOKAT GİBİ CEVAP

Abone ol

Pulur'un yazısıyla başlayan 'köşe yolu yataktan mı geçer?' tartışmasında Uluç'a tokat gibi cevap

Hasan Pulur'un Milliyet'teki "Köşe yazarı nasıl olunur? yazısından sonra medyada bir Ayşe Özyılmazel tartışmasıdır aldı başını gidiyor. Her şey yılların gazetecisi Hasan Pulur'un köşesinde "Ayşe kızımızın" köşe yazarlık serüvenini anlatması ve herkese yoksa "köşe yazarı olmanın yolu yataktan mı geçiyor?" sorusunu sordurtmasıyla başlamıştı.

Tabii Özyılmazer'in yazı serüvenine köşesinde yer vererek başlatan Sabah'tan Hıncal Uluç ve sonradan sevgilisi olduğu Vatan'dan Haşmet Babaoğlu'nun buna cevapları gecikmedi. Önce Uluç, Hasan Pulur'un yazısından nasıl iğrendiğini yazarken, Haşmet Babaoğlu ise sevgilisi için söylenenler karışında donup kalmıştı.

Ama Hıncal Uluç yetinmedi bir de yazısıyla "bu hanım kızımızın" ne kadar da iyi bir gazeteci ve yazar olduğuna dair methiler düzdü. Uluç o yazısında "Ayşe hanımın" Aktüel'de kapak oluşunu ve o dönemde nasıl da hakkının yenilerek istifa ettiğini eklemeyi de unutmamıştı.

İSTİFA ETMEDİ KOVULDU

İşte Ayşe Özyılmazer'in Aktüel macerasının iç yüzünü o dönemde derginin başındaki kişi olan Akşam Gazetesinden Mansur Forutan "yazıyla anlatıyor:

"Hıncal Abi, senin yazdığın gibi Ayşe kendisi gitmedi. Yani Aktüel'den Ayşe'yi ben kovdum. Hayır, istifa etmedi, ben kovdum... Evet, parasını da azalttım çünkü gece gündüz çalışan 35-40 yaşındaki editörün iki katı para alıyordu...Ona git muhabirlik yap, haber yap, bizle sabahla, takımın bir parçası ol, ancak o zaman bu işin tadını çıkartabilirsin şeklinde saf nasihatlerde bulundum. Oysa Ayşe tüm Türkiye gibi şöhretli bir köşe yazarı olmak istiyordu... "

Forutan yazısının sonra ki bölümünde Özyılmazel ile yollarını ayırdığı konuşmayı şöyle anlatıyor:

"Durumu anlattım ve ona ihtiyacım olmadığını nazikçe söyledim. Verdiği cevap neydi biliyor musun Hıncal Abi? 'AMA BENİM BAZI AYRICALIKLARIM VAR' dedi. Dondum kaldım.  Ve ben de 'sen git o zaman o ayrıcalıklarını kullan' dedim. Ayşe'nin 'kötü' yazıları ihtiyacım olan en son şeydi "

Forutan yazısının son bölümünde ise Vatan'dan Haşmet Babaoğlu'nun yurt dışı gezilerinde Özyılmazel için gazetesinde nasıl devreye girdiğini anlatarak Hıncal Uluç'a şöyle sesleniyor:

"Ayrıca bir önerim var Hıncal Abi:

Bu işi fazla eşeleme, sonra Hasan Pulur abimizden özür dilemek zorunda kalırsın..."

Günün Önemli Haberleri