Hıfzısıhha akreditasyon yolunda

Abone ol

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Hıfzıssıhha Laboratuarları, gerekli olan akreditasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Hıfzıssıhha Laboratuarları, uluslararası alanda kabul gören kriterlere ulaşmış, dünya standartlarında hizmet veren kurumlar arasına katılabilmek için gerekli olan akreditasyon çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Laboratuarları çalışmalarını, hizmet kalitesinde dünya standartlarını yakalama yolunda sürdürüyor.

Bu amaç doğrultusunda akreditasyon çalışmalarına başlayan Hıfzıssıhha Laboratuarları çalışmaları çerçevesinde TÜBİTAK MAM’dan da danışmanlık hizmeti alıyor. Akreditasyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar eğitim, dokümantasyon ve validasyon çalışmalarını tamamlayan İBB Hıfzıssıhha Laboratuarları, geçmişte uygulanan numune analiz metotlarını, uluslararası platformda kabul gören metotlarla karşılaştırarak yeniledi. Hıfzıssıhha Laboratuarları ayrıca analizlerde elde ettiği sonuçlarla, uluslararası akreditasyonu bulunan laboratuarda elde edilen sonuçların karşılaştırılması ve sonuç tutarlılığının kontrolü için karşılaştırmalı yeterlilik testlerine de katılıyor.

Neden Akreditasyon?

Akreditasyon; yapılan test ve analizlerde güven sağlanabilmesi için laboratuvarın teknik yeterliliğinin uluslararası kabul gören ve yetkili bir kuruluş tarafından gerekli kriterlere göre değerlendirilmesi, onaylanması ve sonrasında ise denetlenmesi faaliyetidir. Akreditasyon çalışmalarında temel amaç; süreci tamamlayan laboratuarların tamamında, testlerde alınan sonuç standartlarının sağlanması ve akredite olmuş laboratuarlarda kalite sürekliliği ve güvenilirliğini disiplin altına almaktır. Akreditasyon çalışmaları tüketici güvenini arttırdığı gibi kurum ve kuruluşlara saygınlık ve ticari üstünlük de sağlamaktadır. Bir denetim süreci olan akreditasyon sürekli kontrol ve denetimi de beraberinde getirmektedir. Bu doğrultuda Kalite Yönetim Sistemi kuran Hıfzıssıhha Labora0tuarları ayrıca oluşturduğu Kalite Yönetim Ekibi’yle de bu denetim ve kontrollerin aralıksız yapılmasını sağlamıştır.

Günün Önemli Haberleri