Herkese ücretsiz spor

Abone ol

Büyükşehir Belediyesine ait 14 spor tesisinden ücretsiz yararlanılabilecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehir hayatının insanların çok fazla hareket etmesine imkan tanımadığını, bu nedenle obezite, bel fıtığı gibi ''şehir hastalıkları'' olarak nitelendirilen birtakım hastalıkların oluştuğunu söyledi. İstanbulluların spor yapabileceği imkanları sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Topbaş, eğitmenler eşliğinde ücretsiz sabah sporu başlattıklarını, belediyenin 23 spor kompleksinde spor çalışmalarının devam ettiğini, 119 okula kapalı spor salonu açtıklarını bildirdi.

Topbaş, belediyeye ait spor komplekslerinin 14'ünde 365 gün 08.00-18.00 saatleri arasında vatandaşların ücretsiz spor yapabileceğini, bunun için vatandaşların en yakın spor tesisine kayıt yaptırmalarının yeterli olacağını kaydetti.

Belediyenin mevcut spor komplekslerinde yaklaşık 300 bin öğrencinin, bir o kadar da vatandaşın istifade ettiğini anlatan Topbaş, bu salonlara yürüme bandı, ağırlık çalışma aletleri gibi spor gereçlerinin de yerleştirilmeye başladığını söyledi.


-SPORA DAVET-


Kadir Topbaş, düzenli spor yapmanın zorunluluk olduğunu, ayrıca sporun farklı insanların bir araya geldiği ve demokrasi kültürünün gelişmesine destek olan ortamlar olarak ortaya çıktığını dile getirdi.

Topbaş, ''İstanbullulara sesleniyorum; gelin, sağlıklı yaşam için sağlığınıza, vücudunuza zaman ayırın. Sporu bir yaşam tarzı olarak benimsemek lazım. Sağlıklı yaşam anlamında başlatılan bu projenin İstanbullulara güzellikler getirmesini diliyorum'' dedi.


-SPOR A.Ş GENEL MÜDÜRÜ ASTARCI-


Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Spor A.Ş Genel Müdürü İlker Astarcı da belediyeye ait spor komplekslerinde 20 branşta hizmet sunulduğunu bildirdi.

Belediyenin spor faaliyetleri arasında Avrasya Maratonu gibi ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının da yer aldığını anımsatan Astarcı, ''Sporu tabana yaymak, spor kültürünü 7'den 77'ye herkese yaymak, sağlıklı yaşam bilincinin oluşmasını sağlamak en büyük arzumuz ve hedefimiz. Akademik eğitimi olmayan kişilerin yönlendirdiği spor aktivitelerinde ciddi problemler yaşanmakta. Bugün tanıtımını yaptığımız projede, 14 spor kompleksinde İstanbul halkına 8 ayrı branşta spor yaptıracak olmanın heyecanını yaşamaktayız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, salondaki görevlilere projenin ilk kayıt başvurusunu yapan Kadir Topbaş'a giriş kartı verildi.

Günün Önemli Haberleri