Her bahçeye erguvan

Abone ol

Kadıköy Belediyesi, 5 bin yetişkin erguvan ağacı ile Kadıköy’ü bahar aylarında pembeye boyayacak.

Dallarını yapraklarından önce pembe çiçekleriyle donatmasıyla tanınan, bir zamanlar Kalamış, Fenerbahçe ve Moda’daki sayfiye evlerinin bahçelerini süsleyen erguvan ağaçları “Her bahçeye bir erguvan” kampanyası ile Kadıköylülere yeniden nostalji yaşatacak.

Kadıköy’ü yeşil kuşakla sarmak için çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi, 1 marttan itibaren yeni bir ağaç kampanyası başlatıyor. Her Bahçeye Bir Erguvan adı verilen yeni kampanya ile 5 bin yetişkin çiçek açmaya hazır erguvan ağacı isteyen Kadıköylülerin bahçelerine dikilecek. İstanbul iklimine en uygun ağaç olarak bilinen Erguvan ağacı bir zamanlar Boğaziçi yamaçlarını, Fenerbahçe, Kalamış, Bostancı ve Erenköy deki bahçeleri süslüyordu. Yeni kampanya ile isteyen herkesin bahçesine bir erguvan ağacı dikileceğini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları söyledi:

“Her yıl düzenli olarak bahar aylarında ağaç kampanyaları yapıyoruz. Geçen yıl çınar ve akça ağaç dikmiştik. Bu yıl kampanyamızda tamamen erguvan ağacını kullanacağız. Çünkü erguvan Kadıköy’ün iklimine en uygun ağaç. Çiçeği bol bir ağaç olduğu için dikildiği yerlere görsel bir canlılık ve güzellik katıyor. Kadıköylüler de bu ağacı çok seviyor. Özellikle Kadıköy deki Erguvan Sokağı’na boydan boya dikeceğiz. Bunun dışında isteyen vatandaşlarımızda bahçelerine diktirebilecek. Kampanyanın büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Kadıköy’ü pembe çiçekli erguvan ağaçlarımızla süslüyoruz.”

Başkan Öztürk, Kadıköy de her sokağın özelliğine ve iklime göre seçilen ağaç dikeceklerini de sözlerine ekleyerek “Arkadaşlarımız hazırlık yapıyor, ıhlamur sokağına ıhlamur ağacı, çınar sokağına sokakla özdeşleşen, ismini verdiği ağacı dikeceğiz.” Diye konuştu.

Kadıköylüler, 1 Martta başlayacak Her bahçeye bir erguvan kampanyası için belediyenin Park Bahçeler Müdürlüğü’ne yada 0216 414 38 00’dan dahili 529 nolu telefona kayıt yaptırabilecekler..

Günün Önemli Haberleri