Hemzemin geçit faciası

Abone ol

Kayseri'de hemzemin geçitten geçmeye çalışan bir minibüs, yolcu treninin altında kaldı.

Kazada minibüste bulunan 2 kişi feci şekilde can verdi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Kayseri Karayolu 35. kilometrede bulunan Yemliha Kasabası girişindeki hemzemin geçitten geçmeye çalışan 38 KC 113 plakalı minibüs, Ankara istikametinden Kayseri istikametine gelmekte olan Azim Ziyade isimli makinistin yönetimindeki 26086 sefer sayılı yolcu treninin altında kaldı. Hemzemin geçitte minibüsü altına alan tren, 384 metre sonra durabildi. Yüzlerce metre sürüklenen minibüste bulunan Abdullah Alaca (19) ve Hulusi Çakır (19) olay yerinde feci şekilde can verdi.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını seyretti. Zaman zaman gözyaşı döken vatandaşlar, daha sonra cesetlerin minibüsten çıkartılmasıyla sinir krizi geçirdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmaları sonrasında çıkartılan cesetlerin incelenmesi için olay yerine Cumhuriyet Savcısı geldi. Yapılan incelemenin ardından olay yerindeki cesetler otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde bulunan vatandaşlar aynı yerde zaman zaman kazaların meydana geldiğini belirterek, suçun trenin makinistinde olduğunu belirttiler. Arkasında vagon olmamasına rağmen aşırı süratli seyrettiğini ve yüzlerce metre minibüsü sürükleyerek içindeki 2 kişinin ölümüne neden olduğunu iddia eden vatandaşlar, Ulaştırma Bakanlığı'nın konuya el atmasını ve geçidin yaptırılmasını istediklerini belirttiler. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Günün Önemli Haberleri