Helal gıda laikliği bozar mı?

Abone ol

'Helal gıda' dönemi başlıyor. CHP konuyu Meclis gündemine getirdi... Sordu;

Türkiye'de 2008'den itibaren "Helal Gıda" dönemi başlıyor. ''Dini Usullere Uygun Gıda Standardı'' ile hayvan kesiminden tüketimin yapıldığı lokanta ve turistik tesislere kadar İslami kurallara uygun sunum yapılmasını öngörüyor.

Ancak bu uygulamaya bazı çevreler tepki gösteriyor. Başta CHP'liler 'Helal Gıda'nın laikliğe aykırı bir uygulama olduğu görüşündeler.

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu Meclis gündemine getirdi. Bakan Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Çerçioğlu, '''Bugüne kadar Türkiye'de tüketilen gıdalar helal değil miydi?'' diye sordu. İşte bakana yöneltilen sorular..

''Bugüne kadar Türkiye'de tüketilen gıdalar helal değil miydi?

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, esaslar İslami usullere göre yapılırken, niye birden helal gıda standardı getiriliyor?

Marketlerde helal gıda olmayan ürünü alan vatandaşa doğacak tepkiler hesaplandı mı?

TSE, helal gıda için standardını belirlerken, özellikle küçük ve büyük baş hayvanların kesiminde bir imam bulundurulmasını isteyecek mi?

İslami kurallara göre, gıda ürünlerinin, yasak olarak değerlendirilen domuz eti, alkol gibi herhangi bir şeyi içermemesi gerekiyor. Bugüne kadar kesilen etlerde bu hassasiyet dikkate alınmamış mıdır?

Dikkate almayarak belge verilmesini sağlayan TSE yöneticilerini görevden alacak mısınız?''

Günün Önemli Haberleri