Hayırsever aile kolları sıvadı

Abone ol

İş adamı ve eğitim hayırseveri Hulusi Bulduk ve ailesi ikinci okulun temelini atmak üzere yeniden kollarını sıvadı.

İstanbul Valiliğinde gerçekleştirilen protokol törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ le beraber gelen Hulusi Bulduk ikinci yapacakları okulun tamamen engellilerin sosyal yaşam içerisinde iş imkanı bulmasına yönelik olacağını söyledi.

Okulu Babasının adına yaptıracaklarını ifade eden Hulusi Bulduk, “ Okul yapmanın zevkine Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün sayesinde vardım. Geçtiğimiz yıl eğitim camiasına kazandırdığımız okulda cıvıl cıvıl öğrencilerin bir şeyler öğrendiklerini görmek bize ayrı bir heyecan verdi.Hasan Akgün’ün teşviki ile ikinci okulu yapmak üzere kolları sıvadık. Temennim tüm iş adamlarımızın eğitime katkı sağlamalarıdır ”dedi.

Okulun adının Ahmet Bulduk Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi olacağını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Bu okul İstanbul’ da ilk olacak. Bu okul her yaştan engelli vatandaşların eğitim ve öğrenimi için hizmet verecek. Engelli vatandaşlarımız hem eğitim öğrenim görecek , hem de öğrendiklerini uygulamak için atölyelerde çalışacaklar. Buralarda çalışan engelli vatandaşlarımızın sigortaları da yapılırken ayrıca aylık maaşta bağlanacaklar. İstanbul’da ilk olarak Büyükçekmece’de yapılacak okul Büyükçekmece’de eğitim adına atılmış dev adımlardan bir olacak”şeklinde konuştu.

İstanbul Valiliğinde Vali Muammer Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eğitim hayırseveri aile Halime – Hulusi Bulduk çiftinin imzaladığı protokol töreni ile birlikte okulunun yapımına gelecek ay başlanacak.

Günün Önemli Haberleri