Hayatı 10 bin YTLye bağlı

Abone ol

7 yaşındaki Ali önce annesini kaybetti, sonra ikizini. Şimdi de kendi ölümle pençeleşiyor...

Mersin'de 5 yıl önce annesini, 3 yıl önce de ikiz kardeşini kaybeden 7 yaşındaki Ali Berk, delik olan kalbinin ameliyatı için gereken 10 bin YTL bulunamazsa hayatını kaybedecek.

Kurdali Mahallesi'nde 5 çocuklu Berk ailesinin çocuklarından Ali Berk, henüz 2 yaşındayken annesi Gurbet Berk'i kaybetti. 5 yaşına geldiğinde ikiz kardeşi Hamit kan kanserinden ölen Ali, rahatsızlanınca babası tarafından hastaneye götürüldü.

2006 yılında Ankara'ya sevk edilen küçük Ali'nin, Sami Ulus Hastanesi'nde kalbinin delik olduğu anlaşıldı. Doktorlar, Ali'nin ameliyatı için 10 bin YTL gerektiğini belirterek küçük çocuğu taburcu ederken, 37 yaşındaki baba Esat Berk, çocuğunu ameliyat ettirecek parası olmadığı için çaresizce Mersin'e döndü. Ali için doktorlar, "Ameliyat olmazsa 18 yaşına kadar yaşayabilir" derken, bahçelerde işçi olarak çalışan baba Esat Berk, 1 yıldır oğlunun ameliyatı için çalmadık kapı bırakmadı.

Eşini ve 1 çocuğunu kaybetmenin acısı üzerine diğer bir oğlunu da kaybedecek olmanın üzüntüsüyle çaldığı kapılar yüzüne kapanan çaresiz baba, yetkililerden yardım talep etti.

Günün Önemli Haberleri