Hatayda şiddetli PATLAMA

Abone ol

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi'nde, bir fabrikada LPG tankeri patladı

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi'nde, bir fabrikada LPG tankerinden boşaltım sırasında meydana gelen patlamada 4 kişi yanarak, ağır yaralandı.

Olay, Dörtyol Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Tempo Çelik Yatakhaneleri Fabrikası'nda saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Fabrikanın tanklarına LPG boşaltımı sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıktı. Bu sırada bölgede çalışan işçilerden Cafer Çetinkoz (28), Deniz Bayındırlı (25), Cemil Yalçın (26) ve Ali Çelebi (20) yandı. İskenderun Körfez Devlet Hastanesi'ne götürülen işçilerden Bayındırlı ile Yalçın, ilk müdahale sonrası Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Bu arada, patlama sonrası çıkan yangın, Dörtyol ve Payas Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Patlamanın nedenini araştıran polis ve itfaiye yetkilileri soruşturmayı sürdürürken, boşaltma işlemi sırasında önce tankerde kıvılcım meydana geldiği, ardından patlama yaşandığı iddia edildi.

Günün Önemli Haberleri