Hangi kaleci daha iyi?

Abone ol

Beşiktaş ile Galatasaray'ın maçı iki Kolombiyalının da birbirlerine karşı üstünlük maçı olacak.

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 7 Mayıs Pazar günü yapılacak sezonun son derbisi öncesi gözler ezeli rakiplerin Kolombiyalı file bekçilerine çevrildi.

Galatasaray'ın kalesini koruyan Aly Fardy Camilo Mondragon ile Beşiktaş'ın kalecisi Oscar Eduardo Cordoba, derbi maçın sonucu üzerinde en büyük pay sahibi olmaya iki aday olarak gözüküyor.

Galatasaray'da 5. sezonunu geçiren 35 yaşındaki Mondragon, şimdiye dek Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı kalesini ligde 19 kez korurken, toplam 25 gol yedi.

Beşiktaş'a karşı 9 kez görev yapan Mondragon, 8 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı. Bu sezon Galatasaray'ın bütün lig maçlarında kaleyi koruyan Mondragon, 33 gol yedi.

CORDOBA'NIN DERBİLERİ

Beşiktaş'ta 4. sezonunu geçiren 36 yaşındaki Cordoba ise, şimdiye dek ligde 13 derbi maça çıkarken, kalesinde toplam 17 gol gördü. 2002-2003 sezonunda 4 derbi maçta da gol yemeyerek tarihe geçen Cordoba, Galatasaray'a karşı 6 kez kaleyi korudu ve kalesinde 5 gol gördü. Bu sezon ligde 27 maçta görev yapan Cordoba, 29 gol yedi.

Günün Önemli Haberleri