Hamastan muhabir sözü

Abone ol

Hamas, BBC muhabiri Alan Johnston'ı kaçıranlarla temasa geçti.

Gazze Şeridi'nin tamamını ele geçiren Hamas, BBC muhabiri Alan Johnston'ı kaçıranlarla temasa geçtiğini, gazetecinin serbest bırakılması için "ciddi ve yararlı adımlar attığını" bildirdi. Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde, gece yarısı düzenlediği basın toplantısında, hiç kimsenin gazetecilere ve yabancılara saldırmasına izin vermeyeceklerini, çünkü bu kişilerin Filistin halkına yardım ettiğini söyledi.

Ebu Ubeyde, BBC muhabirinin serbest bırakılmasını sağlamak için güç kullanıp kullanmayacaklarının sorulması üzerine, her seçeneğin mümkün olduğunu belirtti. Hamas'ın, gazetecinin serbest bırakılması için kaçıranlarla görüşmeler yapan bir yetkilisi de kaçıran örgütün Johnston'ı 24 saat içinde serbest bırakma sözü verdiğini söyledi.

Johnston, Gazze'de 12 Martta kaçırılmıştı. Gazeteciyi kaçıran örgüt, aralarında İngiltere'deki bir din adamının da bulunduğu bazı mahkumların serbest bırakılmasını istemişti. Hamas sözcüsü, diğer rehine İsralli asker Gilad Şalit'in akıbetinin ise değişmediğini ifade ederek, Hamas'ın, Şalit'in serbest bırakılması için öne sürdüğü, yüzlerce Filistinli mahkumun salıverilmesi de dahil tüm koşullarının insani ve adil olduğunu ifade etti.

Günün Önemli Haberleri