Hamastan İsraile rest!

Abone ol

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, bütün baskılara rağmen hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, bütün baskılara rağmen hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini belirtterek, "İsrail'i tanımayacaklarını ve silah bırakmayacaklarını" vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan Halid Meşal, "Bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşmasını, göçmenlerin kendi topraklarına dönmesini ve hapishanelerdeki bütün tutukluların serbest bırakılmasını istediklerini" kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da Filistin'deki seçimleri Hamas'ın kazanmasının, "Oslo Anlaşması, Yol Haritası ve Filistin hakkında daha önce alınan bütün kararları bir kenara bıraktığını" söyledi.

"Filistin halkının, direnişin devamı ve bağımsız bir hükümetin kurulması için özgürlüğe oy verdiğini" söyleyen Ahmedinejad, "Hamas'ın seçimleri kazanmasıyla Filistin halkı direnişe devam etme kararını ortaya koydu. Düşmanlar Filistin halkının iradesine karşı gelemezler" dedi.

Hamas yetkililerinden Filistin topraklarını özgürlüğe kavuşturmak için uluslararası kurallar doğrultusunda mücadele etmelerini ve temel ilkelerinde ısrarcı olmalarını isteyen Ahmedinejad, "Ekonomik konularda hiç kaygınız olmasın. Çünkü Allah'ın hazinesi sonsuzdur. Eğer Allah için çalışırsanız, hiç ummadığınız bir yerden Allah size mali kaynak sağlar" dedi.

Günün Önemli Haberleri