Hamas hükümetten çekiliyor mu?

Abone ol

Filistin'den Batı'dan kesilen yardım kanallarını açmak için Hamas'i lağvetme sinyalleri

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı'dan yeniden yardım alabilmek için şimdiki Hamas hükümetini lağvedebileceğinin işaretini verdi.

Abbas, Kadir gecesi dolayısıyla Batı Şeria'nın Ramallah kentinde diplomatlara verdiği iftar yemeğindeki konuşmasında, Filistin halkının üzerindeki sıkıntıyı kaldırmak için uluslararası meşruiyete uyacak bir hükümetin kurulmasına yönelik bir karar alacaklarını söyledi.

Abbas, Filistin topraklarındaki mevcut durumun bu şekilde devam edemeyeceğini belirterek, Filistin halkını korumak durumunda olduğunu ve bu nedenle ulusal birliği sağlayacak veya yeni bir teknokrat hükümet için çıkış yolu bulunmaması halinde referandum yapılabileceğini söylemişti.

Abbas'ın El Fetih Partisi ile iktidardaki Hamas arasında, ulusal birlik hükümeti kurulması için yapılan görüşmeler, Hamas'ın İsrail'i tanımasını, şiddeti kınamasını ve geçmişteki barış anlaşmalarını onaylamasını öngören uluslararası istekleri reddetmesi yüzünden çıkmaza girmişti.

Hamas'ın geçen Martta iktidara gelmesinden sonra İsrail, ABD ve AB, Filistin'e yaptığı yüz milyonlarca dolarlık yardımı kesmişti.

Günün Önemli Haberleri