Halklar AByi iyi görmedi

Abone ol

Eurobarometre'nin son araştırmasına göre, AB vatandaşlarının yüzde 33'ü, AB'nin iyi yönde ilerlediğini düşünüyor.

Bu düşüncede olan Türklerin oranı yüzde 36 olarak açıklandı. Eurobarometre verilerine göre, AB'nin gidişatını iyi bulanların başında Litvanya (yüzde 57), Slovenya (yüzde 56) ve Polonya (yüzde 55) geliyor. Bu oran Fransa'da yüzde 22'ye, İngiltere'de yüzde 24'e, Almanya'da yüzde 28'e, Lüksemburg ve İtalya'da yüzde 29'a, Avusturya'da yüzde 30'a, Kıbrıs Rum kesimi ve Finlandiya'da yüzde 32'ye düşüyor.

Veriler, AB halklarının yüzde 68'inin, ortak dış politika belirlenmesini istediğini gösteriyor. Bu oran, aday ülkelerden Türkiye'de yüzde 39 olarak gösteriliyor.

Aynı araştırmaya göre, AB vatandaşlarının yüzde 46'sı AB'nin gelecek yıllarda genişlemesinden yana görüş bildirirken, genişleme karşıtlarının oranının yüzde 42'yi, fikir belirtmeyenlerin oranının ise yüzde 12'yi bulduğu açıklandı.

AB'nin genişlemesinden yana olan Türklerin oranı yüzde 50 olarak belirlendi.

Uzmanlar, AB'de genişlemeye destek oranının düştüğünü, tereddütlerin arttığını belirtti.

AB üyesi halklar arasında genişlemeye en fazla destek verenlerin Polonyalılar (yüzde 76), Slovenler (yüzde 74) ve Yunanlar (yüzde 71) olduğu bildirildi.

Bu oranın en düşük olduğu ülkeler ise Almanya (yüzde 30), Avusturya (yüzde 31), Lüksemburg (yüzde 32), Fransa (yüzde 34) ve İngiltere (yüzde 36) olarak belirlendi.

Günün Önemli Haberleri