Halilhodzic beş basamak atladı

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodzic üstüste alınan galibiyetlerle takımına basamak atlattı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, üst üste alınan galibiyetler sonrası bordo-mavili takımda görev yapan teknik adamlar başarı sıralamasında 15. sıradan 10. sıraya yükseldi.

Trabzonspor'da son 16 yıl içinde Vahid Halilhodzic ile birlikte 15 teknik adam görev aldı. Bu 16 teknik adam içinde başarı sıralamasında 15. sırada yer alan Vahid Halilhodzic, bordo-mavili takımın üst üste aldığı galibiyetlerin ardından 5 basamak yukarı çıkarak 10. sıraya yükseldi. Kayserispor mağlubiyetiyle yüzde 30 başarı grafiğiyle sıralamada son sırada yer alan Halilhodzic, Ankaragücü, Malatayaspor ve Gaziantepspor galibiyetleri sonrası yüzde 46 başarı grafiğini yakalayarak, 1990 yılından itibaren Trabzonspor'da görev yapan Hans Peter Briegel, Ahmet Suat Özyazıcı, Turgay Semercioğlu, Samet Aybaba ve Sadi Tekelioğlu gibi teknik adamları da geride bıraktı.

Trabzonspor'un son iki sezonuna bakıldığında, takımın ikinci yarıda yakaladığı çıkışlarla zirveye ortak olduğu görülüyor. 2003-2004 sezonunun 20. haftasında takımın başına getirilen Teknik Direktör Ziya Doğan ile bordo-mavililer müthiş bir çıkış yakalamış ve zirveye ortak olmuştu. Bordo-mavililer aldığı seri galibiyetlerle ligi 76 puanla şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'nin ardından 72 puan ile 2. sırada yer almıştı. 2004-2005 sezonunda ise 14. hafta görevinden istifa eden Ziya Doğan'nın yerine takımı 1. devrenin sonuna kadar İhsan Derelioğlu çalıştırdı. İkinci devrede ise takımın başına Teknik Direktör Şenol Güneş getirildi. Güneş ile Trabzonspor yine bir önceki sezon gibi iyi bir çıkış yakaladı ve 80 puan ile şampiyon olan Fenerbahçe'nin ardından 77 puan ile ligi 2. sırada tamamladı. 2005-2006 sezonunda ise Trabzonspor ikinci yarıya Kayserispor mağlubiyeti başlarken, bu maç sonrası üst üste alınan 3 galibiyet ile yine bir çıkış içerisine girdi.

Günün Önemli Haberleri