Hakkaride Öcalan eylemi

Abone ol

Teröristbaşı Apo'nun yakalanışına kepenk eylemi.. Yüksekova ve Şemdinli'de kepenkler açılmadı...

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'nın yakalanışının 9'uncu yıldönümü nedeniyle Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçe merkezlerinde sessiz bekleyiş sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bu sabah saatlerinde fırın ve eczaneler dışında yaklaşık 4 bin işyerinin kepenklerinin kapalı olduğu gözlendi. Kepenk eylemine Şemdinli İlçesi'nde de çok sayıda esnaf katıldı.

Hakkari'de ise çok az sayıda esnafın kepenk kapattığı gözlendi. Polis, 15 Şubat nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde alarma geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte adeta kuş uçurtmazken, olası bir olaya karşılık her türlü önlem alındığı belirtildi. Kentin giriş ve çıkışına kontrol noktaları kuruldu. Kontrol noktalarında geçiş yapan araçlar da didik didik aranıyor.

CİZRE'DE KEPENKLER AÇILMADI

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının 9'uncu yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde esnafın bir bölümü işyerlerini açmadı.

Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 9'uncu yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kepenk kapatma eylemi yapıldı. İdil Caddesi üzerinde 40 dükkanın kepenkleri kilitli olduğu görüldü. İlçenin bazı mahallelerinde de işyerleri kapalı tutuldu. Polis, açılmayan işyerlerini tesbit etmeye başladı.

Bu arada ilçede PKK sempatizanlarının yürüyüş yapacağı istihbaratı alınması üzerine kent merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İlçenin giriş ve çıkışlarında arama kontroller sıklaştırıldı.

Günün Önemli Haberleri