Hakkari'de göz yaşartıcı olaylar!

Abone ol

Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış’ın da olduğu BDP'liler gözaltına alınınca olaylar çıktı.

Hakkari ve Şemdinli'de olaylar çıktı. Polis gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Dün çıkan olayların ardından bugün de Emniyet Müdürlüğü'nün PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) operasyonunda aralarında BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış’ın da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınması, BDP’liler tarafından protesto edildi.

Basın açıklamasının ardından mahalle aralarına toplanan gruba polis müdahelede bulundu. Yüksekova İlçesi’nde ise dün başlayan olaylar bugün de devam etti. Olayda 1 kişi yaralanırken, çok sayıda esnaf kepenk kapattı.

BDP'LİLERİN GÖZALTINA ALINMASINI PROTESTO ETMEK İÇİN

Hakkari’de BDP’lilerin gözaltına alınması protesto etmek amacıyla belediye önüne toplanan yaklaşık 500 kişi, basın açıklamasına katıldı. Basın açıklaması ardından dağılan gruplar, Katramaz, Keklikpınar ve Dağgöl mahallerinde toplanarak yola barikat grup PKK lehine slogan atmaya başladı. Bunun üzerine gruplar kendilerine müdahale etmek isteyen polisi taş yağmuruna tuttu. Polis grupları dağıtmak üzere tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullandı. Olaylar halen devam ediyor.

YÜKSEKOVA OLAYLARDA 1 KİŞİ YARALANDI

Yüksekova’da dün başlayan olaylar bugün de devam etti. Öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup, Cengiz Topel Caddesi’nde yürümek istedi. Polis müdahalede bulundu. Göstericilerin taş atmasına polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylarda iş yerini kapatmaya çalışan 36 yaşındaki Hazım Uce kafasına isabet eden cisimle yaralandı. Yaralı Uce, Yüksekova Devlet hastanesine kaldırıldı. Olayların devam ettiği ilçede esnaf kepenk kapattı.


Günün Önemli Haberleri