Hakkaride DTP-AKP gerginliği

Abone ol

Hakkari'de esnaf ziyareti yapan AK Parti heyeti ile DTP'liler arasında tartışma yaşandı. AK Parti yarışın sokakta değil sandıkta olmasını istedi.

Hakkari'de, Demokratik Toplum Partili (DTP) bir grubun, çarşı içinde esnafı ziyaret eden AK Parti heyetini engellemesiyle ilgili, AK Parti Hakkari milletvekilleri ve Belediye Başkan adayı basın açıklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasına, AK Parti Hakkari milletvekilleri Rüstem Zeydan, Abdulmuttalip Özbek ve Belediye Başkan Adayı Şükrü Çallı ile çok sayıda partili katıldı.

Rüstem Zeydan, burada yaptığı konuşmada, vatandaşların her şeye tahammül etmesi gerektiğini belirterek, ''Bu yarışın sokakta değil, sandıkta olması gerektiğine yürekten inanıyoruz'' dedi.

Baskı, yıldırma ve insanlara olmadık psikolojik eziyetlerle herhangi bir partinin adaylarına veya vatandaşlara dönük birtakım tehditkar tacizlerin ne memlekete ne millete ne demokrasiye ne de partilere bir şey kazandıracağını ifade eden Zeydan, şöyle konuştu:

''Bugün biz milletvekili arkadaşım, belediye başkan adayımız ve il başkanım ile birlikte çarşıyı dolaşıp halkımızla kaynaşmak istedik. Bu bizim en demokratik hakkımızdır. Ne yazık ki birkaç arkadaşın sözlü tacizine maruz kaldık.

Madem ki seçimlerde bu kadar iddialılar, madem ki halka bu kadar inanıyorlar, madem ki demokrasiye bu kadar aşıklar bıraksınlar bu halkımız sandıkta bize dersimizi versin. Hakkari'de feodal yapıya, kavimlere, toplumlara ve aşiretlere dayalı siyaset dönemi bitmiştir. Bütün baskılara rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yapılanlar demokrasiyle bağdaşmıyor.''

AK Parti Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek de amaçlarının seçimlerde barış içinde bir yarışın sürmesi olduğunu belirterek, ''Bugün yaşananlar keşke olmasaydı. Ancak bugün bazı insanlarımız demokratik tepkilerini bu şekilde kullanmak istedi, bu da normaldir. Bizler hepimiz akrabayız, birbirimizden ayrımız gayrımız yok'' diye konuştu.

''SEÇMEN VE HALKIMIZ ÜZERİNDE BASKI VAR''

AK Parti Hakkari Belediye Başkan adayı Şükrü Çallı da demokrasiye inanan bir parti ve aday olarak kendilerini tanıtma ve ifade etme özgürlüğüne bu şartlarda sahip olmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Seçmenlerimiz ve halkımız üzerinde her türlü baskı var. Biz onların oluşturmak istediği ortama uymak istemedik bugüne kadar. Dikkat ederseniz hep gizli çalışarak onlara fırsat vermemeye çalıştık.

Halkımıza hizmetin en iyisi sunmak için aday oldum. Yoksa koltuk sevdalısı değilim. Gelsinler siyaseti birlikte yürütelim, sandıkta hesaplaşalım.''


Günün Önemli Haberleri