Hakkari valisinden çarpıcı tespitler

Abone ol

Macun tüpten çıktı diyenler hiç te az değil. Hakkari Valisi Türker de böyle düşünenlerden. Çarpıcı tespitleri var.

Vali Türker Kürt açılımında beklentilere dikkat çekti: 'Dağ fare doğurursa' deniliyor. O felaket olur; öyle bir ihtimali aklıma bile getirmek istemiyorum

Hakkâri'ye sekiz ay önce atanan Vali Türker, 'Kürt açılımı'nı Radikal'e değerlendirdi.

*Genel kitlenin çok büyük ölçüde beklediği aş, iş ve güvenlik. 'Artık çocuklar ölmesin, hepimiz suçlu muamelesi görmeyelim' diyorlar. 'Yatırımcı, öğretmen, doktor gelsin' istiyorlar.

*İnsanlar geleceğe yönelik umutlarını yitirdiği için buraya yatırım yapmaya çekiniyor. Terör ekonomiyi, ekonomi umutları tüketmiş. Böyle bir kısır döngü yaşıyoruz.

*Geçmişte bölgede uygulayıcılar, hatalar yaptı. İnsanlar anne-babalarından öğrendiği dili kullanıyor. Kürtçe konuşmayı 'sorun' tanımına soktuk, tablodan PKK istifade etti.

*Bölgede açılımla ilgili beklenti yüksek. 'Dağ fare doğurursa..' deniliyor. O bizim için, Türkiye için felaket olur. Bu yaranın artık kesinlikle kapanması gerekiyor. Öyle bir ihtimali aklıma bile getirmek istemiyorum.

*Açılımın 'son şans' olduğunu söylemek kendimize haksızlık olur. Bugün olmazsa sonraki paketle olur, ama bazı riskleri getirir. Bir: Umudu azaltır. İki: Daha fazla kan akar.

*Çözüme bugün yakınız. Ama böyle bir köklü sorunun akşamdan sabaha çözülemeyeceğini öngörmeliyiz. Terörden doğan bir ekonomi ve bundan nemalanan bir kesim var.

Günün Önemli Haberleri