Hakimler Danıştaya yürüdü

Abone ol

Ankara Adalet Sarayı'nda çalışan hakim ve savcılar Danıştay Başkanlığı Binası'na yürüdü.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırının ardından, Danıştay Başkanlığını ziyaret etti.

Abdullah Gül, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ve Danıştay üyeleriyle görüşerek, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gül, Danıştay'dan ayrılırken herhangi bir açıklama yapmadı. Ankara Adalet Sarayında görev yapan hakim ve savcılar ile adliye personeli de Adalet Sarayı önünde toplanarak, Danıştay Başkanlığı Binası'na yürüdü. Hakim ve savcılar, Danıştay yöneticileriyle bir süre görüştükten sonra Danıştay Binası'ndan ayrıldılar.

Bu arada, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de Danıştay'ı ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Ertuğrul Kazancı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Cumhuriyet ve devrime karşıt bir girişimin, tasarlanmış cinayet girişimleriyle dolu bir ortama yöneldiğini söyledi.

Danıştay mensuplarına yapılan ''suikastın'' bunun yeni bir göstergesi olduğunu savunan Kazancı, ''Kemalist devrimin düşünce ve kurumlarından arda kalan ne varsa ortadan kaldırmaya niyetli apaçık bir gidişata dur demek zorundayız. Cumhuriyet ve devrimden yana, anti emperyalist tüm güçlerin, derhal, ortaklaşa bir tavır alarak işin demokratik ve hukuksal gereğini icra etmeleri gerekmektedir'' dedi.

Öte yandan, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal ve Cihan Paçacı, Askeri Yargıtay Başkanı  Tuğgeneral Ahmet Alkış da Danıştay Binası'na gelerek Danıştay yöneticilerini ziyaret ettiler.

Günün Önemli Haberleri