Hakemlerin kara haftası

Abone ol

Gerçekten de Süper Lig’in 21. haftasında inanılması güç hakem hakem hataları yaşandı.

9 karşılaşmanın 6’sında hem takımlar, hem de futbolcular "hakem hataları"ndan yakındı.

İşte o 6 maçta verilen yaşanan kararlar:

Yıldırım gibi çarptı

Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor maçında Şenol, 35 metreden kendi kalesine bir gol attı. Ancak hakem Yunus Yıldırım, Şenol’un Malatyasporlu Senkerik’e faul yaptığını belirterek golü iptal etti.

Arzuman intikam aldı

Vestel Manisa-Samsun maçında Celil, ceza alanında bir atakta iki kez düşürüldü. Hakem İsmet Arzuman ikisinde de devam kararı verdi.

- Arzuman’ın Celil’e gösterdiği ilk sarı kartın hiçbir nedeni yok. İkinci sarı kart ise doğru karar değil.

- Vestel Manisaspor’dan Johana’ya gösterdiği kırmızı kart yanlış.

- Vestel Manisaspor’un kazandığı penaltıda kırmızı kartını çıkarmadı.

Bu maçtan sonra Celil’in şu sözleri ortalığı karıştırdı:

"İsmet Arzuman ligin ilk yarısındaki Trabzon maçında bizim lehimize bir penaltı vermişti. Ben de maçtan sonra televizyonlara bir açıklama yapmış ve penaltı değildi demiştim. Arzuman bunun intikamını aldı benden."

Ersoy iki penaltı atladı

Gaziantepspor-Trabzonspor maçının hakemi Erol Ersoy ev sahibi ekibin iki penaltısını vermedi. Ersoy bu penaltı düdüklerini çalabilse Trabzonspor kalecisi Tolga’nın da kırmızı kartla oyun dışı kalması gerekiyordu. Ama Ersoy gör(e)medi.

Durmaz ameliyatı görmedi

Konyaspor-Gençlerbirliği karşılaşmasının hakemi Aytekin Durmaz, yeşil beyazlı takımdan Okan Yılmaz’ın ceza alanı içinde düşürülmesine devam kararı verdi. Durmaz’a göre faul yoktu ama o pozisyon sonrası Okan Yılmaz’ın ayağına 3 dikiş atıldı. 3 dikiş vardı ama penaltı yoktu.

Müftüoğlu kızarmadı

Ligin hem üstünü hem de altını yakından ilgilendiren Ankaraspor-Fenerbahçe maçında ev sahibi ekipten Ahmet Yıldırım’ın iki sarı karttan oyun dışı kalması kalması gerekiyordu. Ama Kuddusi Müftüoğlu ilk sarı kartı o kadar kolay çıkarmıştı ki, ikinci kartı gösterme cesaretini bulamadı.

Aydınus horoz kesti

Ankaragücü-Denizlispor maçının hakemi Fırat Aydınus, konuk takımın attığı bariz golü saymadı ve kümede kalma mücadelesi veren yeşil siyahlıların iki altın puan daha almasına engel oldu.

Günün Önemli Haberleri