Hakan Albayrak 'Diriliş Postası' ile dönüyor!
Abone olHakan Albayrak "Sancaktar" dergisi kapandıktan sonra yeni bir gazete ile medyaya geri dönüyor.
Gazeteciler.com'un özel haberine göre, Star gazetesinden
Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert'in kovulması sonrasında
tepki göstererek istifa eden Hakan Albayrak yeni bir gazete ile
medyaya geri dönüyor.
Gazetesine Türk medyasında pek rastlanmayan bir isim seçen ve "Diriliş Postası" adını koyan Albayrak'ın İslam dünyasından ve Türkiye meselelerinden konular ile okur karşısına çıkacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.
50 kuruştan satılacak olan gazete, okurları ile çarpıcı bir tarihte buluşacak. 28 Şubat 2015'te 28 Şubat post modern darbesinin 18. yıldönümünde raflarda yerini alacak olan gazetenin içeriği de oldukça farklı olacak.
Gazetenin prova baskıları kulislerde elden ele dolaşmaya başladı bile. Görünen o ki oldukça sade ve okur yormayan, "şıkır şıkır" bir ilk sayfası olacak Diriliş Postası'nın.
Alışılagelenin aksine tamamen iyi haberlerden oluşan bir üçüncü sayfa; 'alışveriş dedektifi' gibi ekonomi sayfaları; Modern Pehlivan tefrikaları gibi sıradışı yenilikler de bekliyor okuru yeni gazetede.
Ve Hakan Albayrak'ın en hassas olduğu alan Afrika... Diriliş Postası'nda sadece Afrika'ya ayrılmış özel sayfalar olacak.
Yazar kadrosu henüz tam olarak netleşmedi gazetenin, ancak Hakan Albayrak son sayfayı kendisine ayırdı. Kendi tarzını o sayfada okurlarına yansıtacak.
Albayrak'ın yeni gazetesinin sermaye kaynağı, hangi medya grubuna bağlı olacağı, Star gazetesinden kovulan Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert ile Akşam gazetesinden kovulan Mehmet Ocaktan gibi eskiden beraber çalıştığı isimlerin Albayrak'ın gazetesine yazar olarak katılıp katılmayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.
HAKAN ALBAYRAK KİMDİR?
4 Haziran 1968 günü Almanya'da doğan gazeteci ve aktivist Hakan Albayrak, oyuncu Sinan Albayrak'ın da kardeşidir.
Eğitimini Türkiye'de tamamlayan Albayrak, Milli Gazete, Yeni Şafak, Zaman ve Star gazetelerinde yazar olarak görev yaptı.
1983 yılında Halka Işık dergisini, 1989'da da Nihat Genç'le birlikte Çete dergisini çıkardı. İhlas Haber Ajansı adına Gazze ve Kudüs'te bulundu. 1994 yılında insani yardım amaçlı gittiği Bosna-Hersek'te İHH Saraybosna temsilcisi oldu.
Yazılarında kimi zaman Werner Hugo mahlasını kullanan Albayrak, daha sonra da Gökhan Özcan'la birlikte editörlüğünü üstlendiği Gerçek Hayat dergisini kurdu.
2003 yılında 3 yıl önce Milli Gazete'de yayınlanan bir makalesi nedeniyle, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefetten, 15 ay hapis cezası aldı. Ceza İnfaz Yasası kapsamında cezası 1/3 oranına indirildi ve 6 ay Kalecik Cezaevi'nde kalarak mahkumiyetini tamamladı.
Albayrak 2008 yılında Yeni Şafak gazetesinde yazmaya başladı.
Kemal Öztürk’ün Genel Müdür olmasının ardından Kasım 2011'de Anadolu Ajansı’nda başdanışmanlık görevine getirilen Hakan Albayrak Mayıs 2012'de AA’dan istifa etti.
25 Mayıs 2012 günü yazdığı yazısında hükümeti sert bir dille eleştiren Yeni Şafak Washington temsilcisi Ali Akel'in gazeteden kovulması üzerine tepki gösteren Hakan Albayrak, anlaştığı ve 1 Haziran tarihinde yazmaya başlayacağı Yeni Şafak gazetesinde yazmayacağını duyurdu.
2012 yılının sonlarında Adem Özköse, Saim Tut ve Eyüp Gökhan Özekin ile beraber yayınladığı bir manifestoyla haftalık Sancaktar dergisini kurdu.
2014 Kasım ayında Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın Ethem Sancak tarafından kovulması üzerine tepki gösteren Hakan Albayrak Star gazetesindki yazılarına son verdiğini açıkladı.