Hain pusudan Karayılan çıktı!

Abone ol

Samsun'da polis otosuna kurulan hain pusu sonunda iki polis şehit oldu. Bugün polislerin cenazesi vardı.

Samsun'un Ladik İlçesi'nde devriye gezen polis aracına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Üç ayrı noktadan yaklaşık 5 dakika süren saldırıda polis memuru Hüseyin Koç(50) olay yerinde, Malik Soykal(36) da ambulansta şehit oldu.

Samsun'da bugün şehitler uğurlanırken gözyaşları sel oldu...

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Şehit polis memurlarının cenazeleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, polis eskortu ve sirenler eşliğinde Samsun Valiliği önüne getirildi.

HAİN SALDIRIDAN KARAYILAN ÇIKTI

Samsun’un Ladik İlçesi’nde dün gece 2 polisin şehit edildiği saldırıyı, Murat Karayılan'a bağlı 12 kişilik PKK'lı grubun, TİKKO ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin başında ‘Mahir’ kod adlı PKK'lı Mahir Başkale ile ‘Şeyhmus’ kod adlı TİKKO'cunun bulunduğu saptandı.

EMİR KARAYILAN'DAN

Terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşlarından Murat Karayılan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ile geçen yıl Tunceli’den Karadeniz Bölgesi'ne geçen ve doğrudan kendisine bağlı örgüt mensuplarına ‘Sığınaklardan çıkın eylem yapın’ talimatını verdi. Silahlı baskın ve saldırının yanı sıra bombalı saldırı ve sabotaj eğitimi de alan teröristlere kısa süre önce telsiz ve telefonla verilen şifreli mesajları güvenlik güçleri çözmeye çalışırken dün gece Samsun'un Ladik İlçesi'nde poislere saldırı düzenlendi.

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirmede, ilk aşamada TKP/ML-TİKKO örgütünün eylemi izlenimi verilen saldırıyı, PKK ile TİKKO'nun birlikte yaptığı ortaya çıktı.

Tokat ile Amasya arasındaki kırsal alanda kışı geçiren ve izlerinin bulunmaması içen telsiz kullanmayan 12 kişilik terörist grup, sayıları 2 ya da 3 olan TİKKO'cu teröristle saldırıyı planlayıp gerçekleştirdi.

Burada düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, iki polis memurunun hain bir saldırı sonucu şehit olduğunu belirtti. Şehit polislerin "Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerin saflarına katıldığını" vurgulayan Güzeloğlu, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedefleyen bütün hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Şahit polis Hüseyin Koç’un eşi Latife Koç ve oğlu Akif ile yakınlarına baş sağlığı dileyen Vali Güzeloğlu, "Acınızı paylaşıyorum" dedi. Hüseyin Koç’un diğer oğlu Muhsin’in polis olduğu ve halen kısa dönem vatani görevini yaptığı bildirildi.

Hüseyin Koç’un kızı Buket ise, polis okulu öğrencilerini göstererek, "Vatan bölünmeyecek, babam gibi olacak bunlar. Bir tane öleceğiz, on tane doğacağız" diyerek ağladı.

Alanda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine slogan attı.

BİRİ 30 YILLIK, DİĞERİ 11 YILDIR POLİSTİ

Şehit olan polis memurlarından Hüseyin Koç’un (50) 30 yıldır, Malik Saykal’ın (36) ise 11 yıldır görev yaptığı bildirildi.

Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünde Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda durum değerlendirmesi yapılarak alınan önlemler masaya yatırıldı.

Toplantı çıkışında konuşan Vali Güzeloğlu, "Hepimizin başı sağ olsun. Provokasyonlara gelmeyelim. Devlet bütün kurumları ile ayaktadır" dedi.

Bu arada, il genelinde tedbirler artırılarak, devriye gezen ekiplerle çeşitli birimlerde dış nöbet tutan polislere çelik yelek giyilmesi yönünde talimat verildi.

Şehit polislerden Hüseyin Koç’un cenazesinin de otopsi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

30 yıllık polis ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen şehit polis memuru Hüseyin Koç’un baş bölgesine isabet eden mermiler sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

11 yıllık polis olduğu belirtilen Malik Saykal’ın ise vücudunda çok sayıda mermi yarası olduğu belirtildi.

SAMSUNLULAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Şehit polis memurları Hüseyin Koç ve Malik Saykal için Valilik binası önünde düzenlenen tören sonrasında biraya gelen bine yakın kişi, İl Emniyet Müdürlüğü önünde İstiklal Marşı okudu. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi güzergahı boyunca yürürken, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Samsun burada PKK nerede’ sloganları attı. Çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu grubun yürüyüşü sırasında İstiklal Caddesi üzerindeki evlerin balkonlarına ve camlarına çıkanlar da alkışlarla onlara destek verdi. Çevrede polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi. Mahalle aralarında küçük gruplar da benzer yürüyüşler düzenledi.

Günün Önemli Haberleri