Hafızası telefon rehberi gibi

Abone ol

Hafızasının telefon rehberinden farkı yok. Yaklaşık bin telefon numarasını hafızasında saklıyor.

Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü’nde santral memuru olarak görev yapan doğuştan görme engelli 24 yaşındaki Süleyman Gözel, yaklaşık bin telefon numarasını hafızasında tutuyor.

Konya'nın Yalıhöyük İlçesi'nde, anne ve babasının akraba evliliği nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen Süleyman Gözel, en küçüğü de kendisi gibi görme engelli olan 3 çocuklu ailenin en büyüğü. Gözleri hiç görmemesine rağmen, Konya’nın Akşehir İlçesi'ndeki Selçuk Lisesi’nden teşekkür ve taktir belgeleriyle mezun olan Süleyman Gözel, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 87 puan alarak, Kastamonu Tarım Müdürlüğü'nde santral memuru olarak göreve başladı. Yaklaşık 2 yıldır Kastamonu’da görev yapan Süleyman Gözel, engelleri ortadan kaldırarak işyerinin gözde personeli oldu. Yaptığı iş nedeniyle oluşan telefon rehberini de ezberleyen Gözel, hafızasında şu anda yaklaşık bin cep ve sabit telefon numarası bulunduğunu belirtiyor. Kastamonu Tarım Müdürlüğü’nde görevli tüm personel başta olmak üzere çok sayıda kişinin telefonunu ezbere bilen Süleyman Gözel, işini başarıyla yapmanın huzurunu yaşıyor.

1.5 ay önce dünya evine giren ve çok mutlu olduğunu söyleyen Güzel, “Doktorlara gittiğimizde göz damarlarımın kuruduğunu söylediler. İlerleyen teknolojiye rağmen gözlerimin açılma durumu yok” dedi.

Santralde, gelen telefonları cevapladığını, gerekli yerlere yönlendirdiğini ve mesai arkadaşlarının istedikleri telefonu bağladığını söyleyen Güzel, yaptığı işi otomobil kullanmaya benzetti. Refleks halinde davrandığını söyleyen Gözel, “Sürücünün vites değiştirirken vitese bakmadığı gibi, avukatların kanunları ezberlemesi gibi ben de işimi yaparken telefonun tuşlarına bakmıyorum” dedi. Gözel, bu durumun kendisine dejavantaj yerine avantaj sağladığı görüşünü savunurken, okulda gören arkadaşlarının ders çalıştığı sırada çevrede olan biteni görmek istediği için dikkatlerini veremediğini, ancak kendisinin çevrede olan biteni göremediği için dikkatini daha iyi verebildiğini söyledi.

Süleyman Gözel’in yaklaşık iki yıl önce göreve başladığını belirten Tarım Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Yüzde yüz görme özürlü olmasına rağmen hayat dolu, hayata sımsıkı bağlı. Personel tarafından seviliyor. Çalışanlar binaya girip çıkarken muhakkak yanına uğrayıp, şakalaşır. Süleyman muhteşem bir telefon hafızasına sahip. Yaptığı işte kesinlikle probleme sebep olmuyor. Aradığımız telefon hafızasında yoksa, bir şekilde bulur. Görevine çok bağlıdır. Yerini kesinlikle bırakmaz. Süleyman bu konuda görme engelli olmayan arkadaşlarımızdan bile daha çok memnun olduğumuz bir personelimiz” dedi.
Günün Önemli Haberleri