Hacı adayları Rahmet Dağında

Abone ol

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara bulunan hacı adayları Rahmet Dağı'na çıktı.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen hacı adayları ibadetlerinden arta kalan zamanlarında kutsal mekanları ziyaret ediyor.

Dünyanın dört bir yanından Mekke'ye gelen hacı adayları kutsal bölgeye ilk olarak ihramla giriyor. Müslümanların kıblesi Kabe'de kutsal mekanı sol taraflarına alarak kalpleriyle Allah'ın evini karşı karşıya getirecek şekilde
tavafa başlayan hacı adayları, böylece tavafın ne kadar kalpten ve gönülden yapılması gerektiğine işaret"ediyor.

Kabe'de dualar eşliğinde 7 kez yapılan tavafın ardından 2 rekat tavaf namazı kılan ve zemzem içen hacı adayları daha sonra Safa ile Merve tepeleri arasında gidiş ve geliş olmak üzere toplam 7 kez giderek Sa'y yapıyor.

Sa'yi tamamlayan hacı adayları saç tıraşı olduktan veya saçlarını kısalttıktan sonra ihramdan çıkarak, bu şekilde Umre ibadetini tamamlamış oluyor.

Hacı adayları ibadetlerinden arta kalan zamanlarında Mekke'deki kutsal mekanları ziyaret ediyor. Mukaddes topraklara gelen hacı adayları Arafat'ta Cebel-i Rahme'yi (Rahmet Dağı) ziyaret ederek, burada dua ediyor.

Daha çok Mesfele ve Mina yakınlarındaki Mahpes-ül Cin ve Aziziye bölgelerinde kalan Türk hacı adayları ibadetlerinden sonra zaman zaman yakınları için alışveriş yapıyorlar.

Günün Önemli Haberleri