Gurbetçiler dönüş yolunda

Abone ol

Tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, çalıştıkları ülkelere dönmeye başladılar.

Tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çalıştıkları ülkelere dönmeye başladılar. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçiler, Haziran ve Temmuz aylarında geldikleri Türkiye'deki tatillerini tamamlayarak dönüşe başladılar. Yetkililer, sınır kapısında alınan önlemlerle gurbetçilerin gümrük ve pasaport işlemlerinin seri şekilde yapıldığını ve uzun kuyrukların oluşmadığını belirttiler.

Yetkililer, ''Geçen aylarda, sınır kapısına gelen gurbetçiler, pasaport polisi peronlarının ve veznenin sınır kapısının girişine alınması ve bilgisayar programlarındaki değişikliklerle kısa sürede yurda giriş yapmışlardı. Aynı şekilde geri dönüşlerde de beklemeden geçiş yapıyorlar'' diye konuştular.

Gurbetçilerden Bünyamin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı'nda gümrük işlemlerinin kısa sürede yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bu arada, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girişler de sürüyor. Son 4 günde, 6 bin 814 otomobille 38 bin 300 gurbetçi Türkiye'ye giriş yaptı.

Günün Önemli Haberleri