Gurbetçi Bernanttan itiraflar

Abone ol

Geleceğin yıldızı gözüyle bakılıyordu. Şimdi Alman 3. liginde. Berkant'tan itiraflar var.

Almanya 2. liginde oynayan München 1860'ın ikinci takımıyla 3. ligde oynayan Berkant Göktan (25), daha önce oynadığı Bayern München takımında kendi hatalarından dolayı başarılı olamadığını söyledi.

Berkant, Kicker adlı spor dergisine yaptığı açıklamada, Bayern München takımından çok erken ayrılmasının hata olduğunu belirterek, ''Şımarıktım ve başkalarını dinlemedim. Daha da önemlisi çok sabırsızdım. Bayern München takımında kalmalı ve amatörler üzerinden adım adım yükselmeliydim'' dedi. Berkant'ın 1998-99 sezonunda Borussia Mönchengladbach takımına geçtiği, burada farklı bir ortamla karşılaştığı için başarılı olamadığı ifade edilen haberde, Berkant'ın en büyük başarısının 2002 yılında Galatasaray'da oynadığı dönemde lig şampiyonluğu olduğu hatırlatıldı.

Bayern München takımında 17 yaşındayken oynamaya başlayan Berkant, bir çok aksilik ve talihsizlikler de yaşadığını ifade ederek, ''Ancak yüzde 60-70 oranında kendim hatalıyım'' şeklinde konuştu. Buna rağmen hatalarından çok şey öğrendiğini ve yeniden başarılı olacağına inandığını kaydeden Berkant, yanlış bir kadınla da birlikte olduğunu, bu nedenle babasıyla kavga ettiğini ve 5 yıl kendisiyle konuşmadığını anlattı.

Berkant, şimdi daha disiplinli olduğunu ve bir kaç yıl daha iyi futbol oynayabileceğini belirterek, başarılı olacağına inandığı takdirde her şeyi yapabileceğini kaydetti. Bayern München'in eski teknik direktörü Ottmar Hitzfeld de Berkant ile ilgili olarak, ''Berkant büyük bir yetenekti. Çok kafasına göre oynardı. Kendisine bir gün sakatlanacağını söyledim'' şeklinde konuştu. Berkant'ın teknik direktörü Marco Kurz da ''Her şey kendisine bağlı. Tüm işlerini futbola göre ayarlamalı'' dedi.

Günün Önemli Haberleri