GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (3)

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMALAR<br/>ANKARA - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Say...

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMALAR
ANKARA - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay Yasası’na göre Sayıştay Başkanı’nın iki yıldır Plan ve Bütçe Komisyonu’na bilgi vermediği gerekçesiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i sert bir dille eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Başbakan Erdoğan’a seslendi.
"Daha mal varlığının hesabını vermedin sen” diyen CHP lideri, “Rize’den ‘yırtık ayakkabı ile geldim’ diyorsun İstanbul’a, oturduğun yere bak etrafını çift duvarlarla örmüşsün” ifadelerini kullandı.

SAKKA’YA 9 YIL 6 AY HAPİS CEZASI
İSTANBUL - İstanbul’da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihindeki patlamalara ilişkin davadan karar çıktı. Terör örgütü El-Kaide’nin üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Louai Sakka 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“HÜKÜMETLE AÇIK YA DA KAPALI BİR GÖRÜŞMEMİZ YOKTUR"
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Arkadaşlarımızın yürüttüğü anayasa çalışmaları dışında hükümetle yürüttüğümüz açık ya da kapalı bir görüşmemiz yoktur. Uzlaşma masası orada dururken başka yerde hükümet ile anayasa konuşamayız" dedi.
Muhalefet liderlerini eleştiren Demirtaş, “Çözüm sürecini ihanet süreci olarak tanımlayan gelsin buradaki tabloya baksın da hesap versin” diye konuştu.

VAN’DA FECİ KAZA:5 ÖLÜ, 1 YARALI
Van’da meydana gelen trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.
Yaralı şahıs hastaneye kaldırılırken, 3 ceset sıkıştıkları yerden güçlükle çıkarıldı.

KCK DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
İSTANBUL - KCK davasında Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.
Tutuklu bulundukları cezaevlerine götürülen sanıklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılacak.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri