Gündem dışı konular konuşuluyor

Abone ol

Kobider başkanı gündemde konuşulanları eleştirdi.Bu gerginlik ortamının en çok kobileri etkilediğini belirtti.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye'nin gündeminin, AB ve ekonomi olması gerekirken gerçek gündemin dışında konuların gündemi işgal ettiğini savundu.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin gerginlikten uzak durması gerektiğini ifade ederek, siyasetin anayasal çerçevede yapılmasının uygun olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gündeminin AB ve makro ekonomik dengeler olması gerektiğini kaydeden Özgenç, ''Küresel mali krizden Türkiye'nin etkilenmemesi mümkün değil, ancak Türkiye'nin gündemi, AB ve ekonomi olması gerekirken gerçek gündeminin dışında konular gündemi işgal ediyor'' ifadesini kullandı.

Ülkedeki gerginlik ortamından en çok KOBİ'lerin etkilendiğini belirten Özgenç, tartışmaların Türkiye'yi gerçek gündeminden uzaklaştırdığını, ''AB, işsizlik, makro ekonomik sorunların bir yana itildiğini'' ileri sürdü.

Özgenç, ''Artık bakışlarımızı ekonomiye odaklama zamanıdır. Yaşanan küresel krizin bir an önce nasıl atlatılacağı ana gündemimiz olmalıdır. Değişen şartlara göre yeni tedbirlerle birlikte krize karşı alınan tüm tedbirlerin reel ekonominin gerekleri doğrultusunda hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini umuyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Büyüme ve işsizlik başta olmak üzere ihracat ve iç piyasadaki daralmanın giderilmesi, finansal ihtiyaçlara erişimin kolaylaştırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi ekonomik sorunlara çözüm aranmaya devam edilmesi gerektiğini belirten Özgenç, şu görüşleri dile getirdi:

''Hükümetin, piyasaları canlandırma adına açıkladığı tedbir paketleri, rahatlatıcı ve olumlu bir gelişme olduğu gibi bu rehabilitasyon çalışmalarının daha uzun süreli olması da etkili olacaktır. Ayrıca, üretimi artırıcı ve istihdam sağlayıcı çalışmalara hız verilmeli. Ekonomide yapısal reformlar hızlandırılmalıdır. Bütün bu nedenlerden dolayı top yekün ekonomik seferberlik hayata geçirilerek bu dar boğazdan ancak bu şekilde çıkılabilir.''


Günün Önemli Haberleri