Gülerce ABD gazetesine böyle konuştu

Abone ol

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’a konuşan Gülerce Hükümet-Cemaat gerilimini değerlendirdi.

Times gazetesine konuşan Zaman gazetesi yazarı Gülerce, Gezi eylemlerinde ilk iki gününde destek verdiğini açıkladı. Gülerce, hükümetin dış politikada maceraya atıldığı ve AB'den uzaklaştığı görüşünü tekrarladı.

ABD gazetesindeki konuşmasının değiştirildiği savunan Gülerce, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

İşte o mesaj:

"İnternet sitelerindeki haberlerden, New York Times'e yaptığım konuşmamda değişiklikler olduğunu gördüm. Ben, "Gülen'in takipçileri, Gezi Parkı protestocularının Erdoğan hakkındaki şikayetlerinin bir çoğunu paylaşıyorlar" asla demedim. Şunu dedim:

Zaman gazetesindeki bazı yazarlar evet, protestoculara destek verdiler. İlk iki gün ben de çevre duyarlılığını destekledim. Hükümetin ilk 2 gün kriz yönetiminde başarılı olamadığını da ifade ettim. Ancak daha sonra işin renginin değiştiğini söyledim.  

Zaman'daki yazılarımda bunum iktidara karşı bir operasyon dönüştüğünü, bunun tasvip edilemeyeceğini ısrarla vurguladım. New York Times'ın uzunca bir açıklamayı özetleme çabasında, böyle bir hatanın işlendiğini düşünüyorum. Türkiye'nin dış politikada maceraya atılmaması, AB üyeliği çıpasını terk etmemesi, diyalogtan ayrılmaması ifadelerimin arkasındayım... Gezi olayları sonrasında Zaman'da yazdığım yazının başlığı; "Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın planı" idi..."


İŞTE GÜLER'NİN İTİRAZ ETTİĞİ TİMES'TAKİ HABERİ

TÜRKİYE'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, olan bitenleri New York Times’a anlattı.

Gülerce, Amerika’nın en saygın gazetelerinden New York Times konuyla ilgili haberinde, “Uzmanlar, tırmanan siyasi krizin, Fethullah Gülen’in Türk devleti içinde biriktiriği gücü gösterdiğini söylüyor” yorumunu yaptı.

“GEZİCİLERLE AYNI ŞİKAYETLERİ PAYLAŞIYORUZ”

New York Times’a konuşan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de, Gülen’in takipçilerinin Gezi Parkı protestocularının Erdoğan hakkındaki şikayetlerinin birçoğunu paylaştığını ifade etti. İki grubun da, çok güçlenen Erdoğan’ın otoriter tarzından ve AB üyelik süreci ile demokratik reformları terk etmesinden şikâyet ettiğini belirtti.
 

“İLK ÇATLAK MAVİ MARMARA’DA ÇIKTI”

Gülerce şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan’ın aşina olmadığı bir gruptan bahsetmiyoruz. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden beri hepimizi şahsen tanıyor. Sayın Gülen’i 20 yıldır tanıyor. (Hükümetle Gülen Hareketi arasında) İlk çatlaklar Mavi Marmara krizi ile çıktı. Sayın Gülen’in tutumu çok netti. Türkiye’nin dış politikasında maceraya atılmaması, Batı’ya yönelimini sürdürmesi ve dış politika meselelerini diyalogla çözmesi gerektiğini hep söyledi.”

Günün Önemli Haberleri