Gülene kötü haber

Abone ol

Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği tartışılan Fethullah Gülen hakkında yargıdan olumsuz bir gelişme var.

Örgütlü suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, islami esaslara dayalı bir devlet kurmak için yasadışı örgüt kurduğu iddiasıyla yargılanan Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkındaki beraat kararıyla ilgili olarak mahkemeye süre tutum dilekçesi verdi. 7 günlük sürenin sonunda temyiz hakkını kaybetmemek için dilekçe veren savcılığın gerekçeli kararı bekleyeceği kaydedildi.

Kapatılan Ankara 2 No'lu DGM, eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in Gülen hakkında açtığı davayı, Şartla Salıverme Yasası kapsamına alarak 5 yıl erteledi. Müvekkillerinin beraatini isteyen Gülen'in avukatlarının erteleme kararına yaptıkları itiraz da reddedildi. Gülen'in avukatları, 24 Şubat 2006'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunarak, müvekkilleri hakkında bir dosya bulunup bulunmadığını sordu.

Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde verilen resmi yanıtta, Gülen hakkında herhangi bir suç işlediği iddiasıyla kayıt bulunmadığı, faaliyetlerinin misyonerlik olarak değerlendirilmediği, ilişkili vakıf, dernek, eğitim kurumları ve tüzel kişilerin anayasal düzeni değiştirmek amacıyla biraraya geldiklerine dair bir bilgi veya belgeye rastlanmadığı bildirildi.

Bunun üzerine avukatları, emniyetin yazısıyla birlikte, Terörle Mücadele Yasası ve Türk Ceza Kanunu'da yapılan değişiklikleri gerekçe göstererek, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden başvurdu. Mahkeme, yasal değişiklikleri dikkate alarak, savcılığın aksi yöndeki müütaalasına rağmen, 5 Mayıs'ta Gülen'in beraatine oybirliğiyle karar verdi.

Gerekçeli kararın yazılmasını bekleyen savcılık, mahkemenin kararını açıkladığı günden itibaren 7 gün içinde temyiz hakkını kaybetmemek amacıyla süre tutum dilekçesi verdi. Savcılık, gerekçeli kararın yazımının ardından temyize giderse, Gülen hakkındaki son noktayı Yargıtay koyacak.

Haber: Türker Karapınar
Kaynak: www.milliyet.com.tr 

Günün Önemli Haberleri