Gülen cemaati O'nun ödünü koparıyor

Abone ol

Habertürk ekranında olaylı Gülen Cemaati tartışması vardı!.. Vatan yazarı Mine Kırıkkanat, Gülen cemaati korkusunu anlattı;

İNTERNETHABER.COM- Gazeteci-yazar Mine Kırıkkanat'tan bomba açıklamalar. Kırıkkanat Gülen hareketini 17. yüzyıldaki freemasonluğa benzetti.

Çok tartışılacak açıklamalarda bulunan Kırıkkanat, laik kesimin Gülen cemaatinden korktuğunu savundu. En çarpıcı iddiası ise sansür iddiası oldu. 

"VATAN GAZETESİ GÜLEN HAKKINDA BANA YAZDIRMIYOR"

Kırıkkanat, "Gazetede sansürlüyüz. Ben Fethullah Gülen yazamıyorum. Yazarsam basılmıyor. Çok açık söylüyorum. Vatan'ın problemi olduğunu sanmıyorum. Hep bütün laikler artık korkuyorlar.

"CEMAATE YENİLDİK"

Ötekileştiren burada belki başta bizdik, şimdi onlar. Yenikler de biziz. Ben Fethullah Gülen cemaatinden korkuyorum. Benim telefonda konuşamamam sokaktaki insanın internette yazışaması zaten bir şiddettir.

Habertürk ekranlarında Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş Fethullah Gülen hareketini tartıştı.

Gazeteciler.com sitesinin haberine göre programa Akşam yazarı Serdar Turgut, Prof. Doğu Ergil, Vatan yazarı Mine Kırıkkanat ve Cumhuriyet yazarı Deniz Kavukçuoğlu katıldı. Ancak ilginç olan şu ki; hayli polemikli geçmesi beklenen program daha yayına girmeden tatsız olaylara sahne olmuş.

ZAMAN YAZARI STÜDYOYU TERKETTİ

Mine Kırıkkanat'ın programın başında anlattığına göre, bir Zaman yazarı program başlamadan stüdyoyu terk etmiş, bir diğeri de en baştan katılmayı reddetmiş.

İki Zaman yazarının bu tavrının nedeni ise Kırıkkanat'ın anlattığına göre kendisinin de programa katılmasıymış. Yani Zaman yazarları Mine Kırırkkanat'tan dolayı stüdyoyu terk etme pahasına programa katılmamışlar.

Bu gece buraya gelmeyen iki kişinin kutuplaşmayı kabul ettiğini savunan Kırıkkanat, sokaktaki insanın telefonda konuşmaktan ödü koptuğunu bunda iktidar kadar Gülen'nin de parmağı olduğunu iddia etti.

Kırıkkanat tartışmanın başlarında yaptığı ilginç bir çağrıyla da hayli dikkat çekti. Fethullah Gülen'e seslenen Kırıkkanat, röportaj ve kitap teklifinde bulundu:

"Bir kitap yazmak istiyorum kendisiyle. Zaten paraya da ihtiyacım var çok iyi olur benim için."

Kırıkkanat ayrıca Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili korkularını ve o korkuların nedenlerini de anlattı.



Mine Kırıkkanat:
Hoşgörülü değiller burada iki tane Zaman yazarı ben programa katıldığım için gelip tartışmayı red ettiler. Bir tanesi stüdyoda beni görünce terk etti gitti, diğeri adımı duyunca baştan red etti. Buradan anlaşılıyor ki demokrat bir anlayışları yok.

Zaman yazarının stüdyoya gelmeyişine epey içerleyen Mine Kırıkkanat sözlerini şöyle sürdürdü;

FETHULLAH GÜLEN CEMAATİNDEN ÇOK KORKUYORUM!

Fethullah Gülen hareketi bir cemaattir... Cemaat tanımı ötekileştirmeyi zaten kendi içinde taşır ve bu gece ötekileştirmeyi nasıl kendi içlerinde taşıdıklarını bu masadan giderek ve buraya gelmeyerek göstermişlerdir. Bir öteki olarak bana yer vermeyen cemaat benim açımdan tehlikelidir! Ve ben Fethullah Gülen cemaatinden çok korkuyorum!..

Çünkü, bugün iki yıldan beri neyle suçlandıklarını bile bilmeden içeride yatan insanların bir şiddetin ürünü olduğunu düşünüyorum. Fethullah Gülen'in bütün söylemlerinde son derece barışçıl, dostça insanlık çağrısı olduğu doğru ama biz de çok iyi biliyoruz ki, kanaat önderlerinin söylemleriyle müridlerinin özellikle bir cemaat söz konusu olduğu zaman eylemleri arasında çok büyük bir fark olabilir. Biz laiklerin yenilgisiyle sonuçlanan bu şiddet Fethullah Gülen cemaatinin büyük ölçüde eseridir. Ben gerçekten çok korkuyorum!.. Burada bunları konuşuyorum ama konuştuklarımdan dolayı da korkuyorum!..

Ayrıca kendisine röportaj teklifi yaptığım Fethullah Gülen'in benim gönderdiğim 100 soruyu cevaplamayacağını da biliyorum.

Serdar Turgut: Denediniz mi?

Mine Kırıkkanat: Evet, tabii denedim. Sorularımı bile görmeden reddettiler. Burada yine sesleniyorum. Sayın Gülen, benim göndereceğim 25 soruyu cevaplar mısınız? İstemediğiniz soruyu da geri çekerim.

Doğu Ergil: Ben de bir kitapta yer almak üzere benden istenen makaleler yazdım. Küçük de olsa eleştirel bir bölük olmadığı için yayınlanmadı. Ama direk kendisiyle görüşürseniz kabul ediyor.

Mine Kırıkkanat: Ben buradan kendisine sesleniyorum. Bir kitap yazmak istiyorum kendisiyle. Zaten paraya da ihtiyacım var çok iyi olur benim için.

Gülen hareketi, islamiyetin doğduğu yer olan Ortadoğu'da yok. Neden yok? Suddi Arabistan'da bile yoklar. Suddilerin islamiyet'i ile Gülen hareketiinin ki çok farklı. ABD'nin yüklediği avengelist misyonla islamı temsil etmeleri isteniyor çünkü. Hristiyanlığa muhatap olacak islamiyet'in de Hristiyanlığın anlayışına göre şekillenmesini istiyorlar. Buna en uygun yapı da Türklerde var, o nedenle bir Türk'e bu misyon veriliyor.

Serdar Turgut: Bu hareketin yayılmasında acının büyük etkisi var. Ağlayan çocuk resmi vardır mesela çok meşhurdur. Bu arkadaşların çıkarttığı derginin ilk sayısının kapağıdır mesela o resim aynı zamanda.

Programa telefonla katılan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca da konuya dair görüşlerini anlatırken, stüdyoda islami refenası bulunan kimsenin bulunmaması nedeniyle oluşan boşluğu doldurmaya çalıştı.

Nihal Bengisu Karaca: İlerleyen zamanda sosyal ve jeopolitik konjüktüre uygun düşmüş bir harekettir. Sıradan her müslümana yüklenmiş bir misyon vardır. Tebliğ edecek, dinini anlatacak. Gülen hareketinin içindeki her insanın kendine dert ettiği bir şeydir bu. Ama bunu modernize ederek yapma çabası içindedirler. Cihadın dönem ve çağa göre değişen anlamaları vardır. Allah'ın kelamı ile insan arasındaki perdelerle mücadele etmektir bazen. Bu perde şimdiye kadar devletlerdi belki. Ama şimdi çok daha geniş anlamları var bunun.

GÜLEN HAREKETİ 17. YÜZYILDAKİ FREEMASONLUĞUN KARŞILIĞIDIR

Kırıkkanat çok tartışılacak ve cemaatin eleştiri oklarını üzerine çekecek benzetmede bulundu. Kırıkkanat şunları söyledi:

"Gülen cemaati benim için tarihte 17. yüzyıldaki freemasonluğun tam karşılığıdır. Baktığınız zaman nedir freemasonluk? Bütün dinleri ekarte ederek bir çeşit tanrısızlıktır başlangıçta. Şimdi kabul ediyorlar dinleri. İslamiyet içindeki böyle bir cemaat hareketidir. Eğer free masonlar hakkında olumlyu düşünüyorsanız, Gülen hareketi hakkında da olumlu düşünebilirsiniz?"

Günün Önemli Haberleri