Güldüren, gülümseten üç yaşanmış olay...

15 günde bir gittiğim bir kuaförüm var Tarık adında. Her gittiğimde 15 gün içinde ne olmuş ne bitmiş herşeyi bir bir anlatır. Bir nevi ayaklı gazetedir Tarık.

Süleyman ÖZIŞIK suleyman@internethaber.com

15 günde bir gittiğim bir kuaförüm var Tarık adında. Her gittiğimde 15 gün içinde ne olmuş, ne bitmiş herşeyi bir bir anlatır.

Bir nevi ayaklı gazetedir Tarık.

Kıyıda köşede duyulmamış ne varsa duyar ve nakleder.

Çok da gırgır şamata biridir. Bu hafta anlattığı iki konu salondakileri kırdı geçirdi adeta..

Bir arkadaşının başından geçenleri naklediyor Tarık.

Arkadaşı, hanımının eline jileti vermiş ve uzayan ense tüylerini almasını istemiş. Kadın ilk deneyimini yaşıyor ya hani. Elleri titreyerek bitirmiş ense traşını. Bir hafta sonra adam, mahalleden de arkadaşı olan kuaförüne gitmiş saç kesimi için ve koltuğa oturmuş.

Kuaför saçı incelerken enseyi görmüş.

Başlamış saydırmaya!

"Bu enseyi hangi biiiiiiiiiiiiip koduğumunun çocuğu yaptı?"

Donmuş kalmış adam! Karım yaptı dese bunun karşılığı kavga kıyamet. Demese kuaförü susturamıyor!

"La bi söyle kim yaptı oğlum?"

Bizimki konuyu kapatmaya çalışıp, "Yahu geçen birine yaptırdım ne bileyim. Hadi kes boşver" dedikçe küfür yağıyor üzerine.

"Hay ben böyle kuaförün taaaaa biiiiiiiiiiiiiiiiiip koyayım! La sen bu onun bunun evladına bir de para mı verdin?"

Küfürler traş bitinceye kadar sürmüş!

Düzeltmeye çalıştıkça saydırıyor: "Hay ben senin gibi kuaförün elinin ayarını biiiiiiiiiip!"

Küfürleri yutmak zorunda olan adam Tarık'a yaşadıklarını anlatıyor:

"Diyemedim! Hanım yaptı diyemedim. Adam yarım saat bizim hatuna saydırdı ve gıkım çıkmadı iyi mi? Ensemi kaşıya kaşıya çıktım. O değil de bizim hatun geçenlerde 'gel enseni düzelteyim' demez mi? Gözüm döndü.  Öldüresim geldi ya resmen. Allah düşmanıma vermesin. Artık hanım saçımı okşayınca bile o durum geliyor gözümün önüne. İstemiyorum dokunmasından hoşlanmıyorum!"

****

Tarık'ın yan komşusu elektrik tesisatçısı. Adı Hikmet. Ben de tanıyorum Hikmet'i. 4-5 yıl önce benim evin uydu antenini takması için elektrik tesisatçısı ararken tanışmıştım. O dönemde Hikmet'in taktığı antenden bi fayda göremedim. Her hafta gelip el atmak zorunda kalıyor.

Bir gün Hikmet'e kızdım ve, "Sen her yerde böyle iş yapıyorsan, bir gün başın belaya girer. Demedi deme Hikmet" diye uyardım.

Geçen bir bakıyorlar ki yarma gibi adamın teki Hikmet'i kovalıyor yol ortasında. Hikmet adamın elinden kurtulmak için canını dişine takmış, kaçıyor.

Tam yakalamış Hikmet'i, ağız burun dalacak, esnaf araya giriyor. "Yahu ne oldu niye kovalıyorsun niye kavga ediyorsunuz" diye soruyorlar.

Adam nefes nefese derdini anlatıyor civardakilere:

"Ya gardaşım. Çağırdım bunu gel evimin tesisatını değiştir diye. Değiştirdi bittti dedi, parasını aldı gitti. Ulan gece oldu, elektrikleri yakayım dedim. Balkonun düğmesine basıyorum tuvalet yanıyor. Tuvaletin düğmesi mutfağı yakıyor. Mutfağın düğmesi salonun lambasını yakıyor. Evimde bir karmaşa yaşanıyor bir düğmeyi tutturabilmek için üç kişi hangi düğme nereyi yakıyordu diye görev alıyoruz. Gel değiştir diyorum yoğunum diye gelmiyor. Geçen benim oğlan tuvaletin ışığını tutturamayınca salonda halıya işedi. Kendinizi yerime koyun siz olsanız ne yapardınız?"

***

Son olay da benim yeğenimin başından geçti.

Cihan Kutlay, ablamın en küçük oğlu. Abisi İbrahim'in işlettiği markette yardımcı olarak çalışıyor. Yaşı o zamanlar 17, bilemediniz 18. İbrahim duyuyor ki Cihan sigaraya başlamış.

Çağırıyor, "Sen sigaraya mı başladın?" diye soruyor. Cihan başlıyor yeminlere:

"Yok abi yemin ederim içmiyorum ya. Bak yalanım varsa ekmek çarpsın!"

İbrahim inanıyor çaresiz.

"Hadi git  bayiden gazeteleri al gel"

Cihan'ın çıkmasıyla iki dakika sonra ayağını yerden sürüyerek içeri gitmesi bir oluyor! Üstü başı toz çamur içinde tabi. İbrahim telaşla soruyor

"Ne oldu lan!"

Cihan'ın cevabı net!

"Ekmek arabası çarptı abi!"

***

Bu gün hoşgörünüze sığınarak siyasetten, gündemden ve gerginlikten uzak bir konuyla huzuruzuna gelmek, güldüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istedim.

Hafta içi uğrarsanız gündemi yine beraber yorumlarız.

İyi bir haftasonu diliyorum.