Gülden ezber bozacak istek

Abone ol

Daha önce Ermenistan'a ziyaret edip, ezberleri bozmuştu. Şimdi benzer bir istek daha var... Bu kez istenen ise Gül'ün, Erbil'i ziyaret etmesi...

Diyarbakır Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ezber bozacak bir ziyaret istedi. Ensarioğlu, Gül'ün Erbil'i ziyaret etmesini istedi.

Kuzey Irak'dan
bildiriyor...


Abant Platformu'nun Erbil'deki toplantısında konuşan Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Gül'e bir çağrıda bulundu;

"Türkiye Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan’a yaptığı ziyaretin bir benzerini bu bölgeye yaparak ezberleri bozmalı. Bu yapılırsa sınırlar kağıt üzerinde kalır."

TÜRKLERİN ETKİNLİĞİ AZALIYOR

Ensarioğlu'nun verdiği bilgiye göre Kuzey Irak ticaretinde Türklerin etkinliği azalmaya başladı. Ensarioğlu, "Kürt bölgesindeki malların yüzde 80’i Türkiye’den giderken bu rakam şimdilerde yüzde 50’ler düzeyine inmiş bulunuyor. İnşaat işkolunun yüzde 95’ini Türk firmaları yapmaya devam ediyor" dedi.

İRAN PATLAMA YAPTI

Ensarioğlu'na göre bunun bir nedeni Türkiye'nin bölgeyi görmezden gelmesi. Şu bilgileri veriyor; "12 Avrupa ülkesi Erbil’de konsolosluk açtı. İran açtığı 2 konsoloslukla ticaretinde patlama yaptı. Türkiye ise ticari ataşesi bile yok. En çok aranan ve satılan mallar Türk malı olmasına rağmen Türkiye’nin gündeminde konsolosluk yok."

Ersarioğlu'na göre "Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı Kürdistan, Küdistan'ın Batı'ya açılan kapısı ise Türkiye"

Günün Önemli Haberleri